Per riaušes Indijoje žuvo 19 žmonių

Per riaušes, kilusias Asamo valstijos Goalparos apygardoje, žuvo 19 žmonių. Tai trečiadienį pranešė šios Indijos valstijos šalies šiaurės rytuose vyriausiasis ministras Tarunas Gogoi, kuriuo remiasi „RIA Novosti”.

Rabha Hasongo gentis siekia autonomijos. Jos atstovai mano, kad rinkimai į vietos savivaldos institucijas pakirs genties tarybų įtaką.<br>AP
Rabha Hasongo gentis siekia autonomijos. Jos atstovai mano, kad rinkimai į vietos savivaldos institucijas pakirs genties tarybų įtaką.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:37 AM

Anksčiau buvo pranešta apie 11 aukų. Susirėmimai prasidėjo antradienį, kai Rabha Hasongo genties atstovai, stojantys prieš savivaldos rinkimus Goalparoje, ėmė deginti namus ir parduotuves, puldinėti valdininkus. Buvo priversta įsikišti policija - nuo jos kulkų žuvo 13 žmonių. Dar šeši žmonės žuvo per Rabha Hasongo genties ir kitų tautų atstovų susirėmimus, kurie tęsėsi ir naktį į trečiadienį.

„Smurto aktų užfiksuota 22-ose vietose. Saugumo priemonės rinkimų išvakarėse buvo nepakankamos. Aš prisiimu visą atsakomybę”, - cituoja T. Gogoi televizijos kanalas NDTV.

Į pagalbą Goalparos apygardos policijai nusiųsta apie 500 kariškių.

Rabha Hasongo gentis siekia autonomijos. Jos atstovai mano, kad rinkimai į vietos savivaldos institucijas pakirs genties tarybų įtaką. Bet, preliminariais duomenimis, rinkimuose dalyvavo apie 60 procentų Goalparos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.