Radikalus JAV krikščionis: „Islamas – ne religija“ (video)

Prieštaringai vertinamas JAV žiniasklaidos magnatas, krikščionių aktyvistas Patas Robertsonas karjeros laiptais labiausiai lipo dėl šokiruojančių pasisakymų. Pavyzdžiui, kad dėl žlungančių santuokų kaltos „baisiai atrodančios“ moterys. Dabar jis supykdė ne tik Amerikos, bet ir viso pasaulio musulmonus pareiškęs, kad islamas nėra religija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-14 19:32, atnaujinta 2018-03-11 21:49

Kaip skelbia organizacija „Right Wing Watch“, tokį pareiškimą P. Robertsonas paskelbė per savo vedamą televizijos laidą „The 700 Club“ krikščioniškoje televizijoje „Christian Broadcasting Network“.

„Kiekvieną kartą, kai pažiūriu, matau tuos piktus žmones. Toks įspūdis, kad juos žudyti, luošinti, naikinti ir sprogdintis skatina pats demonas. Tai – chaoso religija“, - iš pradžių įsikarščiavęs aiškino P. Robertsonas.

Bet netrukus pridūrė: „Tiesą sakant, man sunku manyti, kad islamas – religija. Tai labiau, sakykime, ekonominė ir politinė sistema, aplipdyta religiniais blizgučiais.“

Tiesa, tai jau nebe pirmas kartas, kai šis aktyvistas užgauna musulmonus. 2009 metais, kai JAV kariuomenės majoras Nidalis Malikas surengė žudynes vienoje armijos bazėje, P. Robertsonas pareiškė ne tik tai, kad islamas nėra religija, bet ir tai, jog islamas yra „smurtinė politinė sistema, kurios tikslas – nuversti viso pasaulio vyriausybes ir dominuoti pasaulyje“.

Be to, pernai rugsėjį vienam laidos „The 700 Club“ žiūrovų P. Robertsonas pasiūlė tapti musulmonu, kad galėtų negerbti savo žmonos.

Po to, kai praėjusių metų kovą JAV Vidurio Vakarus nusiaubė serija visa naikinančių viesulų, aktyvistas viešai pasvarstė, kad vietos gyventojai „turbūt nepakankamai meldėsi“. 2010 metų Haitį beveik sugriovęs žemės drebėjimas, P. Robertsono manymu, buvo sukeltas haitiečių ir velnio sąjungos.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.