Rio de Žaneiro karnavalo čempione paskelbta sambos mokykla „Vila Isabel“

2013 metų

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:47 PM

40 narių vertinimo komisija, kurios verdikto buvo nekantriai laukiama, skyrė šiai Rio mokyklai trečią per jos 65 metų istoriją čempiono titulą.

„Vila Isabel“, kuri laikoma sambos muzikos Brazilijoje lopšiu, gavo 299,7 taško ir per plauką aplenkė populiariąją „Beija-Flor“, kuri surinko 299,4 taško. Paskelbus čempionę, jos būstinėje Rio de Žaneiro šiaurėje pratrūko audringi džiūgavimai.

40 teisėjų savo verdiktą grindė choreografija, muzika, šokiu ir kūrybiškumu.

„Vila Isabel“ su 3,8 tūkst. šokėjų ir septyniomis išmoningomis gigantiškomis platformomis antradienio naktį pasirodė paskutinė iš 12 elitinių sambos mokyklų ir pribloškė 72 tūkst. Sambodrome susirinkusių žiūrovų.

Pasirodymo muziką kūrė keli populiarūs sambos kompozitoriai, tarp jų - Arlindo Cruzas ir 75 metų Martinho da Vila. Mokykla pavaizdavo paprastus kaimo žmonių papročius, jų muziką, procesijas ir festivalius.

Pernai čempione tapo mokykla „Unidos da Tijuca“, pagerbusi velionį dainininką ir kompozitorių Louisą Gonzagą, populiarios muzikos iš Brazilijos šiaurės rytų Bajauno „karalių“.

Paradai Sambodrome yra Užgavėnių linksmybių kulminacija. Karnavalas Brazilijoje yra nacionalinė šventė, uoliai švenčiama visoje didžiulėje ir rasiškai įvairialypėje, 194 mln. gyventojų turinčioje šalyje.

Maždaug 6 mln. žmonių, tarp jų - 900 tūkst. turistų, nuo penktadienio dalyvavo penkiose Rio de Žaneiro linksmybių dienose.

Rio de Žaneiro karnavalas, kuris vadinamas „didžiausiu šou Žemėje“, taip pat apima šimtus švenčių gatvėse - su pašėlusia samba ir alaus upeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.