Nužudymu apkaltintas bėgikas O. Pistorius teisme apsipylė ašaromis

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sprinteris Oscaras Pistorius penktadienį atvyko į teismą, kuriame jam pareikšti kaltinimai nužudymu, praneša BBC. Sportininkas, visame pasaulyje išgarsėjęs kaip pirmasis neįgalusis atletas, patekęs į olimpines žaidynes, galimai iš anksto suplanavęs, nušovė savo merginą Reevą Steenkamp. Ji buvo rasta negyva ketvirtadienį O. Pistoriaus namuose netoli Pretorijos.

Teisme išgirdęs, kad yra kaltinamas nužudymu, O. Pistorius apsiverkė.<br>AP
Teisme išgirdęs, kad yra kaltinamas nužudymu, O. Pistorius apsiverkė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-15 14:06, atnaujinta 2018-03-11 20:39

Išgirdęs kaltinimą sportininkas apsipylė ašaromis. Vėliau sportininko agentas paskelbė jo pareiškimą, kuriame O. Pistorius neigia kaltinimus tyčine žmogžudyste ir sako, kad dabar visi mintimis turėtų palaikyti su R. Steenkamp artimuosius ir draugus.

26 metų bėgikas naktį praleido policijos komisariate. Jis stojo prieš Pretorijos miesto teismą. Čia buvo sprendžiama, ar sportininką paleisti už užstatą. 

Prokurorai siekė, kad O. Pistorius ir toliau būtų laikomas nelaisvėje. Teismas nusprendė, kad paleidimo už užstatą klausimas bus svarstomas kitą savaitę. Iki tol sportininkas lieka nelaisvėje.

Prokurorai taip pat tvirtina, kad bėgimo žvaigždė žmogžudystę įvykdė ją iš anksto apgalvojęs ir suplanavęs. Išgirdęs šiuos žodžius, O. Pistorius smuktelėjo į priekį. Beveik visą posėdį jis laikė rankomis suėmęs savo galvą ir ašarojo. Teismo posėdyje dalyvavo sportininko tėvas Henke, brolis Carlas ir sesuoi Aimee. O. Pistoriaus brolis bandė palaikyti sportininko dvasią, paspausdamas jam petį.

Garsusis sprinteris į teismą buvo atvežtas ant policijos automobilio galinės sėdynės. Savo veidą jis slėpė po savo švarku. 

30 metų R. Steenkamp nužudymo aplinkybės kol kas nėra aiškios. Gali būti, kad mergina buvo palaikyta įsibrovėliu. Pareigūnų duomenimis, moteris buvo nušauta pro vonios duris.

Velionei bus atliktas skrodimas, tačiau iš anksto pranešta, kad rezultatai nebus viešinami. Policija teigė, kad į merginą buvo šauta keturis kartus.

Policija ketvirtadienį nesureikšmino pranešimų esą O. Pistorius nušovė savo širdies draugę, palaikęs ją įsibrovėliu. Pareigūnai nurodė, kad jie jau anksčiau yra buvę iškviesti į tuos namus dėl buitinio smurto.

Pernai žurnalas „Time“ O. Pistorių įvardijo vienu iš 100 įtakingiausių pasaulyje žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.