Meteorito nuolaužų spjūvis Čeliabinske pėdsaką paliko ir ant pastatų, ir ežere

Penktadienio rytą virš Čeliabinsko sirties (Rusija) praskriejusių meteorito nuolaužų padaryta žala įgauna vis didesnį mastą. Aiškėja, kad grėsmingas meteorito nuolaužų spjūvis sužeidė mažiausiai 950 žmonių, apgriovė Čeliabinsko srityje esančius pastatus, apgadino automobilius ir net išmušė didžiulę skylę ledo aptrauktame ežere.

Manoma, kad meteoritas nukrito į ežerą netoli Čebarkulio miesto Čeliabinsko srityje.<br>AP
Manoma, kad meteoritas nukrito į ežerą netoli Čebarkulio miesto Čeliabinsko srityje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, BBC ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:29 PM

Pranešama, kad žmonės patyrė nesunkius sužalojimus, tačiau kelių sužeistųjų būklė sunki, informavo Rusijos pareigūnai. Mažiausiai 46 nukentėjusieji paguldyti į ligoninę.

Penktadienio rytą virš Uralo federalinės apygardos teritorijos subyrėjo meteoritas, kurio didžioji dalis sudegė žemutiniuose atmosferos sluoksniuose.

Manoma, kad meteoritas nukrito į ežerą netoli Čebarkulio miesto Čeliabinsko srityje.

Didžiausia žala padaryta Čeliabinsko miestui, esančiam 200 kilometrų atstumu į pietus nuo Jekaterinburgo. Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, krintančios meteorito nuolaužos apgriovė pastatus šešiuose miestuose.

„Tai buvo nepaprastas reiškinys, - „BBC News“ sakė Čeliabinsko gyventoja Polina Zolotarevskaja. - Mes matėme labai ryškią šviesą, po kurios danguje liko panaši į taką baltos ir geltonos spalvos juosta. Sprogimas buvo toks stiprus, kad sudužo mūsų namo ir dar kelių pastatų langai“.

Tūkstančiai gelbėtojų buvo pasiųsti į teritoriją suteikti pagalbą nukentėjusiesiems, informavo Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Čeliabinsko srityje, esančioje apie 1 tūkst. 500 kilometrų atstumu į rytus nuo Maskvos, yra daug gamyklų, atominė elektrinė ir „Majako“ atominių atliekų saugojimo centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.