Armėnija renka prezidentą

Armėnija renka prezidentą ir manoma, kad dabartinis šalies lyderis Seržas Sargsianas iškovos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2013, 9:02 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:37 PM

Rinkimai kritikuojami, nes rinkėjai neturi pasirinkimo, o stebėtojai teigia, kad visi realūs S. Sargsiano oponentai pasitraukė iš rinkimų. Apklausos rodo, kad dabartinis prezidentas surinks daugiau nei 60 proc. balsų. Jo pagrindinis varžovas yra Paveldo partijos lyderis Rafis Hovanisianas.

Buvo pasikėsinta į dar vieno kandidato Paruiro Airikiano gyvybę. Netoli namų Jerevane į jį šovė nežinomi užpuolikai. Praėjusią savaitę P. Airikianas teigė, kad dar blogai jaučiasi, ir buvo vėl paguldytas į ligoninę.

Tuo tarpu ketvirtasis kandidatas Andriasas Gukasianas nuo rinkimų kampanijos pradžios paskelbė bado streiką, reikalaudamas, kad valdžia anuliuotų S. Sargsiano kandidatūrą, o tarptautiniai stebėtojai boikotuotų rinkimus. Dar vienas kandidatas teigė pirmadienį nebalsuosiąs, nes mano, kad rinkimų rezultatai bus klastojami dabartinio prezidento naudai.

Praėjusį mėnesį Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja teigė, kad pagrindinės politinės partijos, iš kurių buvo tikimasi kandidatų į prezidentus, nusprendė kandidatų nesiūlyti, nes nepasitiki rinkimais.

Po praėjusių rinkimų 2008 metais opozicijos rėmėjai teigė, kad rezultatai buvo klastojami ir prasidėjo mirtini susirėmimai su policija. Pernai vykę parlamento rinkimai, kuriuos laimėjo S. Sargsiano partija, praėjo be smurto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.