Aštuonerius metus kalinta austrė N. Kampusch prisipažino, kad buvo žaginama

Aštuonerius metus Wolfgango Priklopilo namuose kalinta Natasha Kampusch nutarė atskleisti dar daugiau skaudžių išgyvenimų, patirtų laisvėje ir nelaisvėje. 25 metų mergina prisipažino, kad grobikas ją žagino. O pabėgus į laisvę austrei esą buvo taip sunku, kad ji galvojo apie savižudybę.

Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Telegraph", „Spiegel", „Daily Mail" ir lrytas.lt inf.

2013-02-19 16:29, atnaujinta 2018-03-11 13:24

N. Kampusch duodama interviu vokiečių televizijai prisipažino, kad W. Priklopilas ją žagino.

Anksčiau austrė atsisakydavo komentuoti įtarimus apie nelaisvėje patirtą lytinį išnaudojimą.

„Tai jūs sakote visuomenei: „Štai kas atsitiko, dabar prašau, palikite mane ramybėje“, - paklausė laidos vedėjas.

„Taip“, - atsakė N. Kampusch.

Austrė taip pat laidoje papasakojo, kad jos intelektas buvo aukštesnis nei kankintojo. Jis neva planavo, kad N. Kampusch galiausiai jį įsimylės.

„Kuo daugiau sužinodavau apie jį informacijos, tuo labiau kiaurai matydavau jo ketinimus“, - prisiminė mergina.

2006-aisiais iš 44 metų W. Priklopilo nagų ištrūkusi austrė kalbėdama su kitomis žiniasklaidos priemonėmis taip pat atskleidė, kad ištrūkus į laisvę ją labai slėgė nuolatiniai kaltinimai, kad ji vienokiu ar kitokiu būdu bendrininkavo pagrobėju.

Keltos versijos, kad nuo 10 metų nelaisvėje laikyta mergaitė galėjo ne kartą pabėgti, tačiau nepasinaudojo pasitaikiusiomis galimybėmis.

„Man buvo taip sunku viską pakelti, kad beveik jaučiausi verčiama išvykti į užsienį arba nusižudyti“, - neseniai atviravo austrė, kuri svarstė galimybę pasikeisti tapatybę.

N. Kampusch buvo pagrobta 1998 metų kovo 2 dieną. Pareigūnai teigė, kad tuomet dešimtmetę mergaitę, einančią į mokyklą, į automobilį įsisodino nepažįstamas vyriškis.

Visą paauglystę – daugiau kaip 8 metus – N. Kampusch praleido W. Priklopilo namuose Štrashofe, esančiame šalia Vienos.

Kai 2006-ųjų rugpjūtį N. Kampusch iš W. Priklopilo nagų pagaliau paspruko, grobikas puolė po traukinio ratais ir nusižudė. Ne kartą abejota dėl to, kokie iš tiesų buvo pačios N. Kampusch santykiai su grobiku.

Buvo pasigirdę vertinimų, kad nelaisvėje mergina jam jautė netgi švelnius jausmus.

Pavyzdžiui, kai pareigūnai austrei pasakė, kad W. Priklopilas nusižudė, mergina puolė į ašaras ir išvadino juos žudikais.

 Ji esą vis dar nešiojasi W. Priklopilo nuotrauką, gyvena jo name, tebeturi grobiko mašiną.

Negana to, anksčiau sklido kalbos net ir apie tai, kad būdama 15-os austrė nuo W. Priklopilo galėjo susilaukti kūdikio.

Kai kurie šaltiniai tvirtino, kad pakeliui į mokyklą dešimtmetę pagrobęs W. Priklopilas nebuvo jai nepažįstamas. Esą iš tiesų jis buvo N. Kampusch šeimos draugas, kuris esą turėjo dar ir bendrininką.

Dalį savo išgyvenimų N. Kampusch atskleidė 2010 metų rugsėjį pasirodžiusioje savo knygoje „3096 dienos“ („3096 Tage“).

Dar daugiau detalių mergina atskleidė dabar, likus nedaug laiko iki filmo „3096 dienos“, kuriame taip pat remiamasi šiurpia austrės istorija, pasirodymo.

„Gal būtų geriau, jei Priklopilas būtų išgyvenęs. Tada būtų akivaizdu, kad aš esu auka. Dabar manoma, kad aš jam kažką padariau. Turiu su tuo gyventi“, - kalbėjo N. Kampusch.

Aiškindama, kodėl jai nepavyko pabėgti nuo grobiko anksčiau, N. Kampusch kalbėjo apie „vidinį kalėjimą“, kuriame vyravo baimė. Dėl to ji esą nebandė sprukti į laisvę.

Lankantis kino juostos „3096 dienos“, kurioje filmuojasi britų aktorės Antonia Campbell-Hughes ir Amy Pidgeon, filmavimo aikštelėje austrę lydėjo skausmingi išgyvenimai.

„Man buvo sunku. Tačiau taip pat gavau stiprybės, nes žinojau, kad realybėje iš ten pabėgau. Tuo metu būdama tikrame kalinimo kambaryje nežinojau, ar išgyvensiu“, - prisipažino austrė.

Filme irgi yra scena, kurioje W. Priklopilas išveda savo auką iš rūsio ir žagina.

N. Kampusch pagrobimo ir išsivadavimo istorija sukrėtė žmones visame pasaulyje. Jie prilipę prie televizijos ekranų žiūrėjo ne tik pirmuosius N. Kampusch interviu. Iki šiol aktyviai domimasi, kaip merginai sekasi lipdytis gyvenimą iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?