Sąskaitą už deimantus gali tekti apmokėti Briuselio oro uostui

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

Jei tyrėjams pavyks nustatyti, kad nusikaltimas įvykdytas dėl nepakankamo saugumo Briuselio oro uoste, milijoninė sąskaita gali būti pateikta šiai įmonei.<br>AP
Jei tyrėjams pavyks nustatyti, kad nusikaltimas įvykdytas dėl nepakankamo saugumo Briuselio oro uoste, milijoninė sąskaita gali būti pateikta šiai įmonei.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Guoda Pečiulytė

Feb 21, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:29 AM

Po pirmadienį įvykdytos žaibiškos deimantų vagystės iš Briuselio oro uosto, dar vis ieškoma plėšikų ir svarstoma, kas atlygins milijonus eurų siekiančius nuostolius.

Belgijos tyrėjai dar neišsiaiškino, kas galėjo įvykdyti šį nusikaltimą. Neskelbiama ir pavogtų brangakmenių vertė. Tačiau pervežimo kompanijos „Brink's“ atstovai nukentėjusius klientus užtikrino, kad draudimas atlygins visus nuostolius.

Būtent tuo metu, kai iš „Brink's“ bedrovės furgono deimantai ir auksas buvo kraunami į lėktuvą ir buvo įvykdytas nusikaltimas.

Tačiau jei tyrėjams pavyks nustatyti, kad nusikaltimas įvykdytas dėl nepakankamo saugumo Briuselio oro uoste, milijoninė sąskaita gali būti pateikta šiai įmonei.

Apie dvejotiną saugumo lygį jau leidžia spręsti ir pirmosios tyrėjų išvados. Trečiadienį paaiškėjo, jog nusikaltėliams beveik nereikėjo vargti, kad patektų į oro uosto vidų. Pasirodo, kad vagys į teritoriją įvažiavo pro atvirus vartus, o pašalinti jiems teko tik vieną apgailėtiną užtvarą.

Be to, paaiškėjo, kad tuo metu Briuselio oro uoste beveik nebuvo apsaugos. Pirmadienį apie 20 val. vakaro nacionalinės reikšmės oro uoste tebuvo aštuoni apsaugos darbuotojai. Be to, keturi jų rūpinosi kaip tik tuo metu oro uoste buvusio Kroatijos prezidento saugumu.

Tad nors už patirtus nuostolius bendrovė „Brink's“ pažadėjo atlyginti savo klientams, ją apdraudusi įmonė neatmeta galimybės sąskaitą pateikti pačiam oro uostui.

Tokiu atveju Briuselio oro uostą galėtų išgelbėti tik su klientais pasirašyta sutartis, kurioje būtų nurodyta, kad oro uostas neatsako už jokias jo teritorijoje įvykdytas vagystes.

Kol kas plėšikų paieška rezultatų neduoda. Nors visas deimantų pagrobimas buvo užfiksuotas kamerų, policija abejoja, ar iš šių vaizdų pavyks nustatyti plėšikų tapatybes.

Išsiaiškinta, kad rastas sudegintas automobilis buvo jau nuo seniau ieškoma pavogta taksi mašina. Kitas „Audi A6” markės automobilis buvo registruotas Prancūzijoje.

Liudininkų teigimu, užpuolimo metu nusikaltėliai kalbėjo labai nedaug. Tačiau aišku viena – jie kalbėjo prancūziškai ir be jokio akcento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.