Egipte sprogo oro balionas: žuvo 18 žmonių, vienas mirė ligoninėje (atnaujinta)

Prie Egipto Luksoro miesto nukritus oro balionui žuvo mažiausiai 19 žmonių. Tarp jų yra trys asmenys iš Jungtinės Karalystės, du iš Prancūzijos, keturi iš Japonijos, devyni iš Honkongo, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:44 AM

Anot vietos pareigūnų, oro balionas kybojo virš Kurnos kaimo Nilo vakariniame krante priešais Luksorą. Staiga nuaidėjo sprogimas, balionas užsiliepsnojo ir nukrito į laukus.

Viena įvykio liudininkė pasakojo, kad balione nugriaudėjus sprogimui, žmonės ėmė iš jo šokinėti. Anot moters, keleiviai šokinėjo iš maždaug septynių aukštų pastato aukščio.

Prie Nilo upės krantų įsikūręs senovės šventyklų miestas Luksoras yra viena populiariausių turistų lankomų Egipto vietų.

Aštuonių firmų, organizuojančių skrydžius virš Luksoro oro balionais, atstovas sako, kad balionui pakilus į 300 metrų aukštį, sprogo dujos.

„Balione buvo 20 keleivių ir pilotas“, - netrukus po įvykio kalbėjo Ahmedas Aboudas.

Du sužeisti britai ir oro baliono pilotas, kuris nudegė 70 proc. kūno, buvo nugabenti į ligoninę. Čia mirus vienam iš Jungtinės Karalystės piliečių aukų skaičius pasiekė devyniolika.

Egipte populiaru apžiūrėti įžymias Luksoro vietas, tokias kaip Karnako šventykla ir Karalių slėnis (Egipto faraonų laidojimo vieta, kurioje žymiausias Tutanchamono kapas), skrendant oro balionu.

Nuo 2011-ųjų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ilgametis šalies prezidentas Hosni Mubarakas, Luksore, kaip ir kitose Egipto vietose, smarkiai sumažėjo turistų skaičius.

JAV fotografas Christopheris Michelas nelaimės metu buvo kitame oro balione. „Mes praskridome pro antikinius griuvėsius. Prieš pat nusileidžiant išgirdau sprogimą ir pamačiau dūmus. Manau, kad tai įvyko balione už manęs. Iš pradžių tiksliai nežinojau kas nutiko. Tik nusileidęs viską išgirdau“, – pasakojo fotografas.

Luksoro viešbučio „Al Moudira“ darbuotoja Konny Matthews naujienų agentūrai „Reuters“ sakė apie 7 valandą vietos laiku išgirdusi trenksmą.

„Nors tai įvyko už kelių kilometrų nuo viešbučio, smūgis buvo didžiulis, gąsdinantis. Kai kurie mano darbuotojai pasakojo, kad jų namai drebėjo“, – kalbėjo moteris.

Oro balionų Luksore yra nukritę ir anksčiau. 2009 metų balandį per nelaimę buvo sužeista 16 keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.