Protestuotojai sustabdė Berlyno sienos griovimą

Šimtai protestuotojų penktadienį sustabdė vienos Berlyno sienos dalies griovimo darbus, praneša „The Local“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 1, 2013, 5:48 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:14 PM

Penktadienio rytą apie 300 protestuotojų susirinko prie 1,3 kilometro ilgio Berlyno sienos dalies ir iš rytinės pusės suformavo žmonių grandinę. Dalį išlikusios istorinės sienos planuojama nugriauti, kad būtų galima nutiesti privažiavimą prie netoliese planuojamo statyti prabangaus daugiabučio.

Po kelias valandas trukusios demonstracijos policijos pareigūnai galiausiai pranešė, kad griovimas laikinai stabdomas. Darbininkai spėjo nugriauti tik vieną maždaug 1,5 metro ilgio sienos segmentą. Iš viso keliose vietose planuojama nugriauti 22 metrus Berlyno sienos, nes netoliese, Šprė upės pakrantėje, planuojama statyti prabangius apartamentus. Rytų Berlyno pusėje šią sienos dalį išpiešė šimtai menininkų iš viso pasaulio, ir ji tapo labiausiai turistų lankoma vieta mieste.

Dauguma Berlyno gyventojų piktinasi šiuo sprendimu, ir daugiau nei 27 tūkst. žmonių jau pasirašė peticiją prieš sienos griovimą. Aktyvistai tikisi surinkti 50 tūkst. parašų ir pateikti peticiją kanclerei Angela Merkel, prezidentui Joachimui Gauckui, Berlyno merui ir pagrindiniam projekto investuotojui.

Tuo tarpu su padėtimi susipažinęs politikas Andreasas Weegeris sakė, kad projektą sustabdyti gali tik Berlyno Senatas, nes rajonas neturi pinigų ir negali sumokėti kompensacijų žemės sklypų savininkams. Politikas sakė, kad Senatas atsisakė padėti sustabdyti statybų projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.