Lenkijoje šuo išgelbėjo paklydusią trimetę

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vienai lenkų porai teko išgyventi tikrą košmarą, kai iš kiemo dingo jų trimetė dukra Julia. Spaudžiant šaltukui, mažylė visą naktį praleido lauke. Lenkijos gelbėtojai mano, kad mergaitė išliko gyva tik nedidelio šuns dėka. Ji buvo rasta šeštadienį už kelių kilometrų nuo namų. Mergaitė gulėjo pelkyne, o šalia jos glaudėsi šuo.

Juodas mišrūnas visą naktį šildė paklydusią mergaitę, kol ją surado gelbėtojai.<br>Youtube.com
Juodas mišrūnas visą naktį šildė paklydusią mergaitę, kol ją surado gelbėtojai.<br>Youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2013, 10:52 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:47 PM

BBC žiniomis, šiuo metu mergaitė gydoma ligoninėje Lenkijos vakaruose. Praleidusi naktį 5 laipsnių šaltyje, Julia apšalo. Mergaitė galėjo sušalti mirtinai. Gelbėtojų nuomone, trimetė liko gyva dėl to, kad ją šildė šuo.

„Gyvūnas visą naktį praleido su mergaite, nepaliko jos. Reikia turėti galvoje, kad temperatūra buvo nukritusi iki minus 5, o vaikas buvo peršlapęs“, - sakė gelbėtojas Grzegorzas Szymanskis, pridurdamas, kad tik dėl šuns skleidžiamos šilumos vaikas liko gyvas.

Mergaitės paieškose šeštadienio naktį dalyvavo apie 200 žmonių. Manoma, kad ji valandų valandas klaidžiojo miške netoli savo namų.

Tėvai sakė, kad paskutinįsyk savo dukrą matė žaidžiančią kieme su nedideliu juodu mišrūnu. Gelbėtojai rado mažylę verkiančią ir šaukiančią savo mamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.