Šokėjas teigia nenorėjęs, kad S. Filinas būtų apipiltas rūgštimi (papildyta)

P. Dmitričenka neketina apskųsti sprendimo dėl jo arešto.

P. Dmitričenka kaltinamas išpuolio suplanavimu.<br>AP
P. Dmitričenka kaltinamas išpuolio suplanavimu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 7, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:36 AM

P. Dmitričenka kaltinamas išpuolio suplanavimu. Jis buvo sulaikytas antradienį. Teisme jis pasirodė su dviem įtariamais sąjungininkais: užpuoliku Jurijumi Zaruckiu ir Andrejumi Lipatovu, kuris jį nuvežė į nusikaltimo vietą. Policija pranešė, kad visi trys prisipažino įvykdę nusikaltimą.

Sausio mėnesį prie namų Maskvoje kaukėtas užpuolikas S. Filinui į veidą šliūkštelėjo sieros rūgšties. Rūgštis labai pakenkė S. Filino regėjimui. Jam buvo atliktos kelios operacijos ir jis buvo perkeltas gydytis į Vokietiją, kur daktarai tikisi, kad pavyks atstatyti gerą regėjimą.

Užpuolimo motyvai nekomentuojami, bet teigiama, kad Maskvos Didžiajame teatre vyksta arši konkurencija dėl vaidmenų. Per teismo posėdį ketvirtadienį P. Dmitričenka sakė dėl S. Filino pasiskundęs pažįstamam, kuris pasisiūlė jį primušti. P. Dmitričenka neigė liepęs S. Filiną apipilti rūgštimi. Teismas spręs, ar P. Dmitričenka ir kiti du įtariamieji iki bylos nagrinėjimo bus nelaisvėje.

Maskvos apygardos teismas grąžino kardomajam kalinimui iki balandžio 18-osios vieną pagrindinių Didžiojo teatro šokėjų Pavelą Dmitričenką, kuris įtariamas teatro baleto trupės meno vadovo Sergejaus Filino užpuolimo organizavimu.

Maskvos Tagankos teismo teisėja leido iki balandžio 18 dienos - iki baigsis pradinis tyrimas - pratęsti P. Dmitričenkos areštą ir atmetė gynybos prašymą paleisti jį už užstatą.

„Dėl P. Dmitričenkos negalima parinkti švelnesnės kardomosios priemonės, ... nes būdamas laisvėje jis gali bandyti pasislėpti nuo teismo“, - argumentavo teisėja.

P. Dmitričenka neketina apskųsti sprendimo dėl jo arešto.

„Ne, neskųsiu, - sakė šokėjas, po teismo posėdžio atsakydamas į žurnalistų klausimą. - Suprantu, kad kitokio sprendimo teismas nepriimtų“.

Maskvos Didžiojo teatro baleto trupės vadovą Sergejų Filiną rūgštimi apipylęs asmuo už nusikaltimo įvykdymą gavo 1 250 eurų.

P. Dmitričenka ketvirtadienį pasirodė teisme. Jis atrodė pavargęs ir nervingai žvilgčiojo į savo advokatą. Šis pareikalavo, kad 32 metų jo ginamasis būtų paleistas už 500 000 rublių (apie 12 500 eurų) užstatą. Dėl to spręs teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.