„Geriausiame“ pasaulio restorane apsinuodijo 67 klientai

Jeigu reputacija – didžiausias restorano turtas, Kopenhagoje įsikūręs „Noma“ dabar jau gali jaustis iš turtuolio virtęs skurdžiumi.

Net 67 iš 78 čia valgiusių asmenų susirgo norovirusine žarnyno infekcija, pasireiškusia ūmiu pykinimu, vėmimu ir viduriavimu.<br>AP
Net 67 iš 78 čia valgiusių asmenų susirgo norovirusine žarnyno infekcija, pasireiškusia ūmiu pykinimu, vėmimu ir viduriavimu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 9:47 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:00 AM

Geriausiu pasaulyje tituluojamo restorano reputacija susverdėjo po to, kai net 67 jame valgę žmonės patyrė ūmų apsinuodijimą maistu.

Trejus metus iš eilės geriausiu pasaulio restoranu pavadintas ir dviem „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotas Kopenhagos restoranas „Noma“ šiuo metu išgyvena tikrai ne pačius geriausius laikus. Net 67 iš 78 vasario 12-16 dienomis restorane valgiusių asmenų susirgo norovirusine žarnyno infekcija, pasireiškusia ūmiu pykinimu, vėmimu ir viduriavimu.

Restoraną patikrinusi nacionalinė Kopenhagos higienos inspekcija čia rado ne vieną pažeidimą, o labiausiai „Noma“ kritikuotas dėl pernelyg atsainaus požiūrio į akivaizdų pavojų. Restoranas adekvačiai nesureagavo į kai kurių darbuotojų susirgimus, nors laiku atlikta virtuvės dezifenkcija, manoma, tikrai galėjo padėti užkirsti kelią infekcijos plitimui.

Pastabų restoranas sulaukė ir dėl to, jog virtuvės darbuotojų naudojamuose kranuose nebuvo karšto vandens.

Tuo tarpu generalinis „Noma“ direktorius Peteris Kreneris nuoširdžiai apgailestavo dėl šių įvykių. „Mes veikiame tam, kad padarytumėme žmones laimingesnius ir rūpintumėmės savo svečiais, todėl visa tai yra blogiausia, kas tik galėjo mums nutikti“, - teigia jis.

Po nacionalinės higienos inspekcijos apsilankymo, vadovaujantis jos nurodymai, restoranas net kelis kartus buvo kruopščiai išvalytas, o visas nuo apsinuodijimų savaitės jame buvęs maistas – likviduotas.

„Mums be galo liūdna dėl to, kas įvyko“, - teigia P. Kreneris, tuo pačiu pažymėdamas, jog visiems nukentėjusiesiems tikrai bus išmokėtos kompensacijos.

Viliamasi, jog pastarasis incidentas pernelyg nepakenks bendrai „Noma“ reputacijai. Novatoriškomis Skandinaviškos virtuvės interpretacijomis garsėjantis restoranas jau kurį laiką pasaulį stebina intriguojančiais ingredientais, kurių tarpe yra ir skruzdėlės, ir fermentuoti žiogai, samanos bei kerpės.

Net trejus metus iš eilės, nuo 2010 iki 2012 m., už išskirtinį požiūrį į maistą „Noma“ buvo pripažintas geriausiu pasaulyje, tad nenuostabu, jog viso pasaulio gurmanai į jį tiesiog veržiasi. Jų neatbaido net ir kelių šimtų eurų sąskaita, todėl tikimasi, kad neatbaidys ir šis incidentas.

Vakarienė  asmeniui (be alkoholinių gėrimų) šiame restorane kainuoja iki 670 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?