Naująjį popiežių į kunigystę pastūmėjo nelaiminga meilė?

Ar Jorge Mario Bergoglio būtų tapęs popiežiumi, jeigu ne nelaiminga ankstyvos paauglystės meilė? Dabartinis popiežius, būdamas 12-13 metų, buvo įsimylėjęs savo bendraamžę kaimynystėje gyvenusią mergaitę, vardu Amalia Damonte. Meilė buvo tokia karšta, kad dvylikametis Jorge netgi siūlė Amalijai už jo tekėti. „Jeigu tavęs nevesiu, tada tapsiu dvasininku“, - tvirtino jis. Bet mergaitė jį vis vien atstūmė, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:07 PM

Savo mylimajai būsimasis popiežius įteikė piešinį, kuriame buvo pavaizduotas baltas namas su raudonu stogu. „Tai namas, kurį tau nupirksiu, kai tave vesiu“, - buvo parašyta žemiau.

Pasak Amalijos, kuriai dabar 76 metai, kaip ir popiežiui, jaunasis gerbėjas labai nepatiko jos tėvams, ir jie darė viską, kad vaikai išsiskirtų.

„Aš jam taip ir neatsakiau į tą laišką. Aš tik norėjau, kad jis dingtų iš mano gyvenimo“, - Argentinos televizijai sakė A. Damonte. Vėliau ji netgi paprašė Jorge jos neieškoti, kitaip „teks reikalų turėti su jos tėvu“.

„Nuo tada Jorge nebemačiau. O mama jo piešinį suplėšė į skutelius“, - pasakoja A. Damonte.

Italų laikraštis „Corriere della sera“ rašo, kad tuomet niekas negalėjo įsivaizduoti, kokį vaidmenį sudraskytas popieriaus lapelis suvaidins Romos katalikų bažnyčios istorijoje.

A. Damonte ir būsimasis popiežius augo tame pačiame Argentinos sostinės rajone. Moteris prisipažįsta buvusi sukrėsta, kai pamatė, kas išrinktas popiežiumi.

„Aš tiesiog suakmenėjau prieš televizoriaus ekraną ir negalėjau patikėti, kad Jorge tapo popiežiumi!“ - žurnalistams sakė ji.

J. M. Bergoglio prisipažino ją mylįs 1948 m. ar metais vėliau. „Jo laimei, aš pasakiau „ne“, - sako ji.

„Žinote, jis tikrai buvo mane įsimylėjęs, - sako A. Damonte. - Mes žaisdavome čia, gatvėse. Tada čia buvo rami vieta, na, ir jis buvo labai geras.“

Žurnalistai atkapstė, kad Amalia galėjo būti ne vienintelė meilė būsimojo popiežiaus gyvenime. Dar 2010 m., būdamas kardinolu, J. M. Bergoglio prisipažino, kad turėjo draugę, su kuria mėgdavo šokti tango.

Jis sakė, kad šokių partnerė buvo iš jo draugų rato, ir kad būtent tada jis suprato, jog jo tikrasis pašaukimas yra religija.

Pasirinkti dvasinį gyvenimo kelią jis apsisprendė būdamas 21 metų, kai įstojo į Jėzuitų ordiną.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.