JAV konservatoriai savo kandidatu į prezidentus kituose rinkimuose nurodė R. Paulą

Balsavime dalyvavo maždaug 2 930 CPAC dalyvių.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:23 PM

R. Paulas, kuris yra populiarus tarp jaunesnių konservatorių, suvažiavusių į tą Konservatyvaus politinio veikimo konferenciją (CPAC), šeštadienį nedidele persvara įveikė senatorių Marco Rubio, kuris taip pat gali siekti Baltųjų rūmų šeimininko vietos. R. Paulas gavo 25 proc., o M.Rubio - 23 proc. CPAC neoficialaus balsavimo balsų.

Kentukiui atstovaujantis senatorius R. Paulas daugelio dėmesį patraukė po 13 valandų trukusios obstrukcijos Senate anksčiau šį mėnesį, kuria siekė blokuoti Johno Brennano paskyrimą CŽV vadovu.

Blokavimo taktiką jis naudojo siekdamas prezidento Baracko Obamos demokratų administracijos atsakymų dėl bepiločių lėktuvo politikos masto.

Buvęs senatorius Rickas Santorumas, kuris prezidento posto siekė 2012 metais, gavo 8 proc. CPAC balsų. Nuo jo nedaug atsiliko kylanti respublikonų žvaigždė, Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie, gavęs 7 proc. balsų, ir Atstovų Rūmų narys Paulas Ryanas - Mitto Romney pasirinktas kandidatas į viceprezidentus praėjusiuose rinkimuose, gavęs 6 proc. balsų.

Balsavime dalyvavo maždaug 2 930 CPAC dalyvių.

Buvusi kandidatė į JAV viceprezidentus Sarah Palin, šeštadienį vėl atsidurusi dėmesio centre, griežtai kritikavo B. Obamą ir net kolegas respublikonus.

„Neturime vadovavimo ... iš Vašingtono, turime realybės televiziją, tik kad tai tikrai bloga realybės televizija, ir Amerikos žmonės jau seniai nebekreipia dėmesio“, - sakė S. Palin konferencijai.

Buvusi Aliaskos gubernatorė, kuri 2008-aisiais buvo Johno McCaino pasirinkta kandidatė į viceprezidentus, vėliau bendradarbiavo su televizija „Fox News“, o 2010-aisiais net turėjo savo pačios realybės šou.

„Barackas Obama pažadėjo skaidriausią visų laikų administraciją. Barackai Obama, jūs meluojat“, - paskelbė ji.

Tada S. Palin sukėlė auditorijos juoką ir plojimus atsigėrusi iš „Big Gulp“ puodelio gazuoto vandens - tai buvo užuomina apie Niujorko mero Michaelo Bloombergo bandymą uždrausti tokias dideles saldžių gėrimų porcijas.

Jo planą, kuriam nepritarė konservatoriai, apeliavę į asmens laisves, šią savaitę blokavo Niujorko teisėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.