Arkanzase pradėtas tirti „Exxon Mobil“ naftos išsiliejimas

JAV Arkanzaso valstija

Daugiau nuotraukų (0)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-03 10:44, atnaujinta 2018-03-08 22:33

Netoli Meiflauerio miestelio išsiliejus naftai buvo evakuoti gyventojai iš 22 namų, o teritoriją aplink nelaimės vietą užblokavo policija. Įvykis atnaujino diskusijas, ar reikia dar vieno dujotiekio nuo vakarų Kanados iki Meksikos įlankos.

Antradienį federalinė dujotiekių ir kenksmingų medžiagų saugos tarnyba uždraudė „Exxon Mobil“ toliau tiekti naftą pažeistu dujotiekiu, kol jis nebus sutaisytas.

Penktadienį į aplinką išsiliejo apie 3,5-5 tūkst. barelių naftos, ji sunkėsi į žemę aplink įvykio vietą ir tekėjo gyvenamųjų rajonų į šiaurę nuo valstijos sostinės Litl Roko gatvėmis.

„Exxon Mobil“ teigia bendradarbiausianti atliekant tyrimą, taip pat planuojama pakeisti 65 metų senumo pažeisto dujotiekio dalį. Antradienį prognozuotas lietus galėjo nuplauti naftą į šalia esantį Konvėjaus ežerą, todėl aplink išsiliejusią naftą iš uolų buvo sukrautos užtvaros. Po šio įvykio aplinkosaugos grupės labai priešinasi įmonės planams statyti naują 2,735 km ilgio dujotiekį iš Kanados į Teksasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.