JAV už Ugandos sukilėlių lyderio J. Kony galvą siūlo 5 mln. dolerių atlygį

Jungtinės Valstijos skiria

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:43 PM

J. Kony „Viešpaties pasipriešinimo armija“ („Lord's Resistance Army“) (LRA) yra „viena žiauriausių ginkluotų grupuočių pasaulyje“, - sakė už karo nusikaltimus atsakingas JAV valstybės departamento pareigūnas Stephenas Rappas. JAV vyriausybė atlygį skyrė ir už trijų J. Kony patikėtinių sučiupimą.

Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje ieško J. Kony dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui, tarp jų - nužudymų, prievartavimų ir prievartinio vaikų rekrutavimo.

LRA buvo įkurta devintojo dešimtmečio pabaigoje, kad kovotų už Šiaurės Ugandoje gyvenančios ačiolių etninės grupės interesus. Šiandien ji laikoma viena brutaliausių kovotojų grupuočių pasaulyje. Ji veikia pirmiausiai Kongo Demokratinės Respublikos šiaurės rytuose, Pietų Sudane ir Centrinėje Afrikoje.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, dėl LRA smurto savo namus buvo priversti palikti 450 000 žmonių. 2011-ųjų rudenį JAV prezidentas Barackas Obama nusiuntė į Afriką 100 amerikiečių elitinių pajėgų karių, kad jie padėtų Ugandos pajėgoms kovoti su grupuote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.