Ukrainos deputatai posėdžiauja šalia parlamento – opozicija neįleidžia į pastatą

Ukrainos Aukščiausioje Radoje jau trečią dieną – visiškas chaosas. Opozicija jau nuo antradienio blokuoja parlamento pastatą ir neįleidžia deputatų. Penktadienį deputatai nusprendė nešvaistyti jėgų kovai su barikadomis ir surengti parlamento posėdį ne parlamente. Vienas pirmųjų sprendimų bus ir tai, kur vyks tolesni parlamento posėdžiai. Tuo tarpu parlamento sesijų salę opozicija naudoja savo susirinkimui, rašo newsru.com.

Antradienį prie Ukrainos parlamento įvyko opozicijos mitingas.<br>"Reuters"
Antradienį prie Ukrainos parlamento įvyko opozicijos mitingas.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:43 PM

Opozicija blokuoti parlamentą pradėjo balandžio 2 d., kai žlugo balsavimas dėl Kijevo mero ir miesto tarybos rinkimų nukėlimą į birželio 2 d.. Valdžios oponentai tvirtina, kad valdančioji Regionų partija nori atidėti rinkimus Kijeve baimindamasi, kad jos kandidatas gali pralaimėti. Taip pat opozicija reikalauja atšaukti pensijų reformą (kuria moterų pensinis amžius pailginamas nuo 55 iki 60 metų) ir peržiūrėti klausimą dėl vyriausybės atsistatydinimo. Nepaisant protesto akcijos, reikalaujamas „dialogas“ su valdančiaisiais taip ir neįvyko.

Penktadienį parlamento nariai nusprendė nebesistengti atkovoti sesijų salės ir iš karto susirinko viename iš Aukščiausiosios Rados komitetų pastatų.

Pasak Aukščiausiosios Rados pirmininko Vladimiro Rybako, į posėdį užsiregistravo 240 deputatų, bet žmonės dar ateina. Opozicijos teigimu, susirinkime dalyvauja 168-169 deputatai.

Konstitucinę daugumą Radoje sudaro 226 deputatai.

Parlamento pirmininkas sakė, kad baigiantis posėdžiui daugumos balsais bus priimtas sprendimas, kur vyks kiti posėdžiai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.