Urugvajaus prezidentas pavadino Argentinos valstybės vadovę sena ragana

Urugvajaus prezidentas Jose Mujica pavadino Argentinos valstybės vadovę Cristiną Kirchner „sena ragana”. Tai pranešė laikraštis „El Observador”.

Argentinos valstybės vadovė C. Kirchner.<br>AP
Argentinos valstybės vadovė C. Kirchner.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 5, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:25 PM

Pasak leidinio, ketvirtadienį prieš prasidedant spaudos konferencijai J. Mujica kalbėjosi su vienu iš savo pavaldinių. Nepastebėjęs, kad mikrofonas jau įjungtas, jis pareiškė: „Ši sena ragana dar blogiau negu tas žvairys”.

Į J. Mujica žodžius iškart reagavo Pietų Amerikos žiniasklaida. Ji padarė prielaidą, kad Urugvajaus lyderis turėjo omenyje Argentinos prezidentę C. Kirchner ir jos velionį vyrą Nestorą Kirchner, kuris buvo jos pirmtakas valstybės vadovo poste ir mirė 2010 metais.

Kaip rašo „Buenos Aires Herald”, Argentinos URM iškvietė Urugvajaus ambasadorių Guillermo Pomi ir įteikė jam protesto notą. Be to, ministerija pavadino Urugvajaus prezidento žodžius „nepriimtinais ir įžeidžiančiais N. Kirchner atminimą”. Pati K. Kiršner nuo komentarų susilaikė.

Kaip praneša AFP, Urugvajaus prezidentas pareiškė, kad jo žodžiai nebuvo adresuoti K. Kirchner ir jos velioniui vyrui. Jis pridūrė, kad neketina nieko aiškinti ir teisintis.

77 metų amžiaus J. Mujica buvo išrinktas Urugvajaus prezidentu 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.