Italijos prezidentas atsisakė JAV pulkininko paieškų

Italijos prezidentas Giogio Napolitano penktadienį suteikė malonę JAV

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2013, 12:01 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:38 PM

Kaip pastebima pareiškime, malonės J. Romano suteikimas - tai Italijos atsakas į naująją saugumo politikos liniją, apie kurią paskelbė JAV Barackas Obama iškart po to, kai buvo išrinktas prezidentu. JAV ambasada Romoje savo ruožtu pasveikino tokį G. Napolitano sprendimą.

Italijos aukščiausiasis kasacinis teismas praėjusių metų rugsėjį patvirtino anksčiau paskelbtą nuosprendį 23 amerikiečiams, tarp jų ir pulkininkui J. Romano, pripažintiems prisidėjus prie A. Omaro pagrobimo. Visi jie buvo už akių nuteisti kalėti septynerius metus.

Kaip rodo Italijos tyrėjų duomenys, Milano mečetės imamą Abu Omarą, įtariamą ryšiais su „Al Qaeda“, CŽV sulaikė Milane 2003 m. ir išvežė į JAV karinių oro pajėgų bazę, esančią Italijos Aviano mieste. Iš ten imamas buvo per Vokietiją slapta pergabentas į vieną iš Egipto kalėjimų, kur buvo kankinamas.

2006 m. liepą Milano prokuratūra pareikalavo perduoti visus amerikiečius, prisidėjusius prie šio nusikaltimo. Paskelbta tarptautinė jų paieška, bet JAV valstybės departamento atstovas pareiškė, kad Vašingtonas neketina vykdyti Milano prokuratūros reikalavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.