Mįslingoje žudynių Alpėse byloje – proveržis

Tyrėjai ilgai suko galvą mėgindami užčiuopti bent menkiausius žudiko, pernai šaltakraujiškai sušaudžiusio keturis žmones Prancūzijos Alpėse, pėdsakus. Nusikaltimo gija užčiuopta tik dabar, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“, ir AP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 8:48 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:10 AM

Kodėl būtent irakiečių kilmės britas Saadas al Hilli ir jo šeima praėjusių metų rugsėjį tapo nusikaltėlio taikiniais? Ar juos nušovė profesionalus žudikas?

Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės pareigūnams niekaip nesisekė rasti atsakymų į šiuos klausimus, nors jiems padėjo kolegos iš Italijos ir Šveicarijos.

Tyrėjų žvilgsniai krypo ir į gyvas likusias S. al Hilli dukteris, ir į šeimos galvos darbovietę – palydovinių ir aerokosminių technologijų bendrovę SSTL.

Nepadėjo niekas. Tačiau dabar Prancūzijos policija paskelbė, kad keturgubos žmogžudystės vietoje buvo rasta DNR pėdsakų. Esą jie gali būti būtent žudiko.

DNR analizuojama dviejose specialiose laboratorijose Prancūzijoje.

Šios šalies pareigūnų teigimu, tai yra nemenkas postūmis įstrigusioje byloje – dabar bus galima atnaujinti tarptautinę žudiko medžioklę.

DNR pėdsakų nusikaltimo vietoje, kaip manoma, rasta ant šovinių tūtelių ir pistoleto, kuris per išpuolį mįslingai sulūžo.

Tiesa, gali būti, kad DNR ant šių daiktų pateko jau po nusikaltimo – kai prie automobilio, kuriame buvo sušaudytas S. al Hilli, ėmė dirbti policininkai ir medikai.

„Todėl jau paprašėme visų tų, kurie dirbo žmogžudystės vietoje, pateikti savo DNR.

Jeigu niekas nesutaps, bandysime susieti rastus DNR pėdsakus su mums žinomais samdomais žudikais ir kitais nusikaltėliais”, – teigė šiurpaus nusikaltimo tyrimui vadovaujantis Ericas Maillaud.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.