N. Maduro oficialiai paskelbtas Venesuelos prezidento rinkimų nugalėtoju

Vykstant opozicijos protestams, Venesuelos Nacionalinė rinkimų taryba (CNE) išrinktuoju šalies prezidentu paskelbė socialistą Nicolas Maduro. Jam buvo įteiktas atitinkamas pažymėjimas.

50-metis N. Maduro sekmadienį vykusiuose rinkimuose gavo 50,75 proc. balsų.<br>AP
50-metis N. Maduro sekmadienį vykusiuose rinkimuose gavo 50,75 proc. balsų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2013, 10:26 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:38 AM

50-metis N. Maduro sekmadienį vykusiuose rinkimuose gavo 50,75 proc. balsų, o opozicijos kandidatas Henrique Caprilesas - 48,97 proc. N. Maduro persvara yra mažesnė nei 300 000 balsų. Penktadienį jis bus prisaikdintas prieš šešias savaites mirusio Hugo Chavezo įpėdiniu.

E. Caprilesas pareikalavo iš naujo perskaičiuoti balsus ir įspėjo neprisaikdinti „neteisėto“ prezidento. Per rinkimus užfiksuota 3 200 incidentų, kurie turi būti ištirti, sakė jis.

E. Caprilesas šalininkai pirmadienį išėjo į gatves, protestuodami prieš rinkimų rezultatus. Per protestus neišvengta susirėmimų su policija. Saugumo pajėgos panaudojo ašarines dujas, kai buvo apmėtytos akmenimis.

Žmonės protestuoja

Tūkstančiai opozicijos šalininkų pirmadienį užplūdo Karakaso gatves, žvangindami puodais, degindami šiukšlių krepšius ir skanduodami „Sukčius!“, protestuodami, kad velionio šalies lyderio H. Chavezo politinis įpėdinis buvo patvirtintas išrinktuoju prezidentu.

Ši demonstracija prasidėjo, kai Nacionalinė rinkimų taryba (CNE) patvirtino prezidento pareigas ėjusio N. Maduropergalę prieš savo oponentą, kuris atsisakė pripažinti pralaimėjimą ir pareikalavo perskaičiuoti visus balsus.

Vienoje vietoje policija išvaikė grupę protestuotojų, paleidusi ašarines dujas.

„Esame čia, nes jie pavogė mūsų balsus. Mus apgavo, - skundėsi 60-metė Selma Orjuela, daužydama puodą. - Mums reikia, kad prezidentu būtų Caprilesas. Štai kodėl balsavome; ir esame tikri, kad mes laimėjome.“

Opozicijai planuojant daugiau protestų antradienį ir trečiadienį, N. Maduro paragino savo šalininkus rengti demonstracijas tomis pačiomis dienomis ir „taikiai kovoti“ visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.