Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Prie Italijos vyriausybės kostiumuotas vyras pašovė du policininkus

Prie Italijos vyriausybės rūmų Romoje sekmadienį aidėjo šūviai, yra sužeistųjų, pranešė valstybinė televizija, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2013, 8:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:29 PM

Anot italų žiniasklaidos, pašauti du policininkai.

Incidento metu naujos Italijos vyriausybės nariai buvo prezidentūroje, kur vyko jų prisaikdinimo ceremonija. Kol kas neaišku, ar incidentas susijęs su tuo.

Kaip praneša AP, pašauti buvo du sukarintos policijos pareigūnai. Televizijos AP prodiuseris sakė, kad matė vieną policininką, gulintį ant šaligatvio, kraujas tekėjo jam iš kaklo.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad užpuoliką policija sulaikė. Jis vilkėjo kostiumą ir ryšėjo kaklaraištį.

Kaip praneša „Reuters“, incidentas įvyko maždaug už kilometro nuo prezidento rūmų, kur buvo prisaikdinamas naujasis premjeras Enrico Letta ir jo vyriausybė.

Liudininkai užpuoliką apibūdino kaip gerai apsirengusį vyrą. Jis pradėjo šaudyti, kai minia laukė atvykstant E. Letta. Bet neaišku, ar užpuolimas susijęs su naujosios vyriausybės prisaikdinimu.

„Mes dar neišsiaiškinome, kas jis toks. Jis sulaikytas“, - sakė buvusios vyriausybės viceministras Antonio Catricala.

Pasak policijos, vyras buvo iš pietinio Kalabrijos regiono. Jis paleido keletą šūvių į du policininkus, einančius sargybą prie ministro pirmininko biuro. Jis šaukė netoliese esančiam kitam policininkui: „Nušaukit mane, nušaukit mane“.

Vienas policininkas buvo pašautas į kaklą, jo būklė sunki. Kitas pašautas į koją – jo sužeidimai ne tokie sunkūs.

Pasak italų žiniasklaidos, buvo sužeistas ir praeivis, bet nesunkiai.

Buvo iš viso paleisti penki ar šeši šūviai. Policija rado penkias tūteles nuo nedidelio kalibro ginklo.

Romos meras pareiškė, kad šaudymas prie Vyriausybės pastato nebuvo teroro aktas, bet dabartinis politinis klimatas galėjo prie to prisidėti.

Neseniai prarado darbą

Italijos žiniasklaida praneša, kad įtariamasis – 49 metų Luigi Prieti iš pietinio Kalabrijos regiono, šiuo metu gyvenantis šiauriniame Pjemonto regione.

Nauja teisingumo ministrė Anna Maria Cancellieri sakė, kad „panašu, jog užpuolikas buvo nestabilus žmogus“, bet negalėjo pateikti įrodymų šiam teiginiui.

Televizija „Sky TG24“ pakalbino užpuoliko brolį, kuris sakė, jog L. Prieti prarado darbą statybos firmoje ir buvo nusiminęs dėl šeimyninių problemų.

Naujas vidaus reikalų ministras Angelino Alfano nuvyko į Romos ligoninę ir aplankė policininką, kuris buvo sužeistas į kaklą.

„Sky“ praneša, kad užpuolikas taip pat buvo nuvežtas į ligoninę. Ant jo kaklo matėsi apsauginis įtvaras, liudijantis, kad jis taip pat gali būti sužeistas.

Pasak A. Alfano, šalies naujojo kabineto prisaikdinimo metu Romoje įvykęs šaudymas buvo paskiras incidentas.

„Šio ryto tragišką ir nusikalstamą aktą įvykdė 49 metų bedarbis, kurio elgesys rodė, kad jis nori nusižudyti“, - sakė A. Alfano.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024