Šiaurės Korėjoje amerikietis nuteistas 15 metų sunkiųjų darbų

Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA skelbia, kad JAV pilietis buvo nuteistas 15 metų sunkiųjų darbų, informuoja BBC.

K. Bae (dešinėje) buvo sulaikytas pernai, kai į šalį atvyko su turistų grupe, ir buvo apkaltintas bandymu nuversti Šiaurės Korėjos vyriausybę.
K. Bae (dešinėje) buvo sulaikytas pernai, kai į šalį atvyko su turistų grupe, ir buvo apkaltintas bandymu nuversti Šiaurės Korėjos vyriausybę.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2013, 8:41 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:31 AM

Anot Šiaurės Korėjos naujienų agentūros, JAV piliečio Kenneth Bae teismas vyko balandžio 30 dieną. 44-erių K. Bae buvo sulaikytas pernai, kai į šalį atvyko su turistų grupe, ir buvo apkaltintas bandymu nuversti Šiaurės Korėjos vyriausybę.

Šiaurės Korėjos žiniasklaida praėjusią savaitę pranešė, kad K. Bae prisipažino daręs nusikaltimus, kuriais siekė nuversti vyriausybę.

JAV valstybės departamento atstovas Patrickas Ventrellis pirmadienį sakė, kad JAV reikalauja humanitariniu pagrindu nedelsiant paleisti K. Bae.

Pastaraisiais metais Šiaurės Korėjoje buvo sulaikyti keli JAV piliečiai, įskaitant žurnalistus ir krikščionis, kurie buvo kaltinami bandymu atversti žmones į savo tikėjimą.

JAV piliečiai buvo paleisti po to, kai įsikišo įtakingi amerikiečiai, įskaitant buvusius JAV prezidentus Billą Clintoną ir Jimmy Carterį, kurie buvo nuvykę į Pchenjaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.