Čilės sektos lyderis po mergaitės aukojimo apeigų palūžo

Pietų Amerikoje – kraupaus nusikaltimo atomazga. Vienos Čilės sektos lyderis, įkalbėjęs savo sekėjus lauže sudeginti gyvą trijų dienų naujagimę, užvakar rastas pasikoręs Peru, Kusko mieste, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AP ir BBC informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 8:34 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 AM

Šitaip baigėsi tarptautinė žmogžudystės sumanytojo 36 metų Ramono Castillo paieška. Įtariama, kad jis buvo nužudytos naujagimės tėvas.

Mergaitės aukojimo apeigos vyko pernai lapkričio 23 dieną ant atokios kalvos netoli Čilės uostamiesčio Valparaiso.

R. Castillo įsivaizdavo esąs Dievas, o savo sekėjus tikino, kad gimsiantis kūdikis yra Antikristas, kuris gruodžio 21 dieną lems pasauliui pabaigą.

Kūdikio paaukojimui pritarė ir jį išnešiojusi Natalia Guerra. Ši moteris taip pat priklausė 2005 metais įkurtai sektai.

Praėjusią savaitę Čilėje sulaikyta N. Guerra teigė dar būdama nėščia žinojusi, jog vaiką teks paaukoti. Tai esą žinojo ir kiti sektos nariai. Kartu su žuvusios mergaitės motina buvo sulaikyti dar trys sektantai.

Kilpoje kabantis R. Castillo buvo rastas trečiadienio rytą. Savižudybei jis pasirinko apleistą namą. Sektanto tapatybę pareigūnai nustatė pagal pirštų atspaudus, kuriuos Čilės teisėsaugininkai buvo pateikę Interpolui.

Vyro kelnių kišenėje buvo du autobuso bilietai į kitą Peru miestą – Urubambą. Dabar aiškinamasi, kas buvo sektos lyderio pakeleivis.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai teigė, kad tarp 12 sektos narių buvo aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių.

Policija taip pat atskleidė, kad per savo apeigas jie vartodavo haliucinogeninių savybių turintį augalą, augantį Amazonės miškuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.