Paskelbta, nuo ko mirė Bostono sprogdintojas T. Carnajevas

T. Carnajevo našlės kompiuteryje rasta ekstremistinės medžiagos

T. Carnajevas mirė po susišaudymo su teisėsaugos pareigūnais, kurie buvo surengę didelio masto paiešką jam ir jo jaunesniajam broliui suimti.<br>AP
T. Carnajevas mirė po susišaudymo su teisėsaugos pareigūnais, kurie buvo surengę didelio masto paiešką jam ir jo jaunesniajam broliui suimti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 4, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:21 AM

Laidojimo namų, kuriems buvo atiduoti 26 metų Tamerlano Carnajevo palaikai, savininkas Peteris Stefanas citavo detales iš jo mirties liudijimo. Jame minimos T. Carnajevo „šautinės žaizdos torse ir galūnėse“, nurodoma, kad jis mirė balandžio 19-ąją, keturios dienos po išpuolio, 1 val. 35 min. vietos laiku, sakė P. Stefanas.

T. Carnajevas mirė po susišaudymo su teisėsaugos pareigūnais, kurie buvo surengę didelio masto paiešką jam ir jo jaunesniajam broliui suimti. Carnajevai yra čečėnai iš Rusijos, atvykę į Jungtines Valstijas maždaug prieš dešimtmetį.

Policija buvo sakiusi, kad T. Carnajevui baigėsi šoviniai ir kad paskui jaunesnysis brolis Džocharas bandydamas pasprukti automobiliu jį pervažiavo ir kažkiek vilko jo kūną gatve.

Carnajevų šeima penktadienį rengėsi laidotuvėms, o tyrėjai tikrino miškus aplink koledžą, kurį lankė 19-metis Dž. Carnajevas. Džocharas buvo sučiuptas mažiau nei para po brolio mirties.

Minėti laidojimo namai yra susipažinę su musulmoniškomis apeigomis ir sakė, kad organizuos T. Carnajevo, kurio palaikus valstijos teismo medicinos ekspertai atidavė ketvirtadienį, laidotuves.

Iš pradžių palaikai buvo nuvežti į kitus laidojimo namus; prie jų laukė maždaug 20 protestuotojų.

Laidojimo firmos „Graham Putnam and Mahoney Funeral Parlors“ savininkas P. Stefanas sakė, kad kiekvienas yra vertas oraus palaidojimo, nesvarbu kokiomis aplinkybėmis jis ar ji mirė, ir pridūrė esąs pasirengęs protestams.

„Mano rūpestis dabar - rasti kapines. Daugelis nenorėtų to daryti. Jie nenorėtų prisidėti prie viso to“, - aiškino P. Stefanas, pažymėdamas, kad prie laidojimo namų susirinko kelios dešimtys protestuojančiųjų, nepatenkintų, kad jis sutiko imtis laidojimo.

„Prisiminkime Lee Harvey Oswaldą, Timothy McVeigh ar Tedą Bundy. Kažkas ir juos turėjo palaidoti“, - pažymėjo P.Stefanas.

Tuo tarpu du JAV pareigūnai nurodė, kad Dž.Carnajevas sakė tardytojams, jog jiedu su broliu iš pradžių ketinę savo bombas sprogdinti liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną.

Tęsdami sprogdinimų per Bostono maratoną tyrimą pareigūnai kažko ieško miške netoli Masačusetso universiteto Dartmuto studentų miestelio, kuriame gyveno Dž. Carnajevas.

JAV generalinės prokuratūros atstovė sakė negalinti pasakyti, ko ieškoma, bet, pasak jos, gyventojams nėra ko bijoti.

T. Carnajevo našlės kompiuteryje rasta ekstremistinės medžiagos

Taip pat paskelbta, kad JAV teisėsaugos institucijų darbuotojai aptiko T. Carnajevo našlės Katherine Russell kompiuterio kietajame diske ekstremistinės medžiagos. Tai penktadienį pranešė "The Washington Post”.

Kaip papasakojo tyrėjams artimi šaltiniai, K. Russell kompiuteryje, be kita ko, rasta straipsnių iš anglakalbio interneto žurnalo "Inspire”, prie kurio leidimo prisideda "Al Qaeda”, taip pat kitos ekstremistinės medžiagos. Dabar pareigūnai turės nustatyti, ar šią medžiagą parsisiuntė pati K. Russell, ar jos vyras pasinaudojo žmonos kompiuteriu be jos žinios.

K. Russell advokatas Amato DeLuca kol kas niekaip nekomentuoja šios informacijos. Anksčiau teisininkas teigė, kad K. Russell nieko nežinojo apie rengiamą teroro aktą ir buvo sukrėsta šio išpuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.