Didžiosios Britanijos parlamentarui - kaltinimai išžaginus du vyrus

Londone bręsta naujas skandalas. Vienos valdančiųjų – Konservatorių partijos – atstovas Bendruomenių Rūmuose Nigelas Evansas įtariamas dviejų jaunų vyrų seksualiniu užpuolimu ir išžaginimu, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Daily Mail” ir BBC informacija.

N. Evansas neigė dviejų jaunų vyrų jam mestus kaltinimus išžaginimu.<br>AP
N. Evansas neigė dviejų jaunų vyrų jam mestus kaltinimus išžaginimu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-06 08:37, atnaujinta 2018-03-07 05:21

55 metų Bendruomenių Rūmų vicepirmininkas N. Evansas šeštadienio rytą netgi buvo sulaikytas ir apklaustas dėl dviejų vyrų, kurių pavardės neskelbiamos, jam mestų kaltinimų.

Vyrai, kuriems, kaip skelbiama, dar nėra 30 metų, tvirtina buvę užpulti mažiausiai kelis sykius nuo 2009-ųjų liepos iki šių metų kovo.

N. Evansas įtarimus, žinoma, neigia. Policijos jau paleistas parlamentaras vakar pareiškė: „Negaliu patikėti, kad tokius kaltinimus man metė žmonės, kuriuos laikiau savo draugais.”

„Jų skundai nerealūs. Nesuprantu, kodėl jie kreipėsi į policiją, juolab kad su vienu jų smagiai bendravome dar praėjusią savaitę”, – stebėjosi N. Evansas.

Vis dėlto Konservatorių partijos vadovybė į reikalą, regis, žiūri labai rimtai. Toriams, ir taip apklausose atsiliekantiems nuo leiboristų, naujas skandalas nebūtų naudingas.

Gynybos sekretorius Philipas Hammondas jau pripažino, kad N. Evansui būtų be galo sunku tęsti darbą kaip Bendruomenių Rūmų vicepirmininkui, nors įtarimai dar tiriami.

„Gerai pažįstu Nigelą ir esu priblokštas. Žinoma, esu įsitikinęs, kad žmonės yra nekalti, kol nėra įrodoma jų kaltė.

Bet toliau eiti tokias atsakingas pareigas atsidūrus po didinamuoju stiklu yra labai nelengva”, – svarstė Ph. Hammondas.

„Nigelas yra populiarus Bendruomenių Rūmų narys. Čia niekas negali patikėti tokiais įvykiais”, – pridūrė šių rūmų pirmininkas Johnas Bercow.

Dviejuose N. Evanso namuose Londone ir Pendltone policija dar ieško galimų nusikaltimų įkalčių. Apieškotas ir baltas parlamentaro automobilis „Saab”.

Savo ruožtu pats N. Evansas tikina nesitrauksiantis iš Bendruomenių Rūmų vicepirmininko pareigų, kurias jis su dar dviem parlamentarais eina nuo 2010-ųjų.

Iš viso įstatymų leidžiamojoje valdžioje jis praleido jau daugiau negu du dešimtmečius ir Konservatorių partijoje užėmė įtakingus postus.

N. Evansas – homoseksualus. Kad yra gėjus, jis prisipažino 2010 metais, pareiškęs, jog nebegali „meluoti nei sau, nei aplinkiniams”.

„Neabejoju, kad yra ir kitų parlamentarų, kurie yra homoseksualūs ir kurie norėtų neslėpti savo orientacijos. Bet jie bijo padarinių”, – tuomet straipsnyje „Mail on Sunday” rašė N. Evansas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.