Venesuelos prezidentas B. Obamą pavadino velnių vadu

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro šeštadienį parodė, kad beveik nesiskiria nuo savo pirmtako Hugo Chavezo. Jis užsipuolė JAV lyderį Baracką Obamą ir pavadino jį „didžiuoju velnių vadu”, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AFP ir BNS informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 8:31 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:21 AM

„Išvykdamas iš Pietų Amerikos B. Obama paleido virtinę įžūlių pastabų, užgaulių dalykų.

Jis duoda įsakymą ir savo palaiminimą fašistiniam dešiniajam sparnui pulti Venesuelos demokratiją”, – sakydamas kalbą pareiškė N. Maduro.

„Tačiau mes giname savo institucijas, taiką, demokratiją, Venesuelos žmones ir galime susėsti su bet kuo, net su didžiuoju velnių vadu B. Obama”, – pridūrė socialistų prezidentas.

Užsipuolimas priminė N. Maduro pirmtako velionio H. Chavezo tulžingas kalbas George’o W. Busho adresu – be kitų įžeidimų, H. Chavezas šį buvusį JAV prezidentą buvo išvadinęs ir velniu.

Penktadienį lankydamasis Kosta Rikoje B. Obama taip ir nepasakė, ar JAV pripažįsta N. Maduro praėjusį mėnesį vykusių Venesuelos prezidento rinkimų nugalėtoju.

Ispanų kalba transliuojamai JAV televizijai „Univision” B. Obama pareiškė, kad visas regionas „stebėjo smurtą, protestus, opozicijos slopinimą” po prieštaringai vertinamų balandžio 14-osios rinkimų.

50 metų N.Maduro 40-metį opozicijos lyderį Henrique Caprilesą įveikė – bent jau oficialiai – minimalia persvara. Rinkimai buvo surengti mirus kairiųjų lyderiui H. Chavezui.

Tačiau H. Caprilesas atsisakė pripažinti pralaimėjimą ir tvirtina, kad buvo pažeidimų.

Jis oficialiai užginčijo rinkimų rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.