Filipinuose išsiveržus ugnikalniui žuvo penki alpinistai

Filipinuose pirmą kartą per trejus metus išsiveržus vienam aktyviausių ugnikalnių žuvo mažiausiai penki alpinistai ir dar daugybė įstrigo netoli kraterio, remdamasi pareigūnais skelbia AP.

Filipinuose pirmą kartą per trejus metus išsiveržė vienas aktyviausių ugnikalnių.<br>EPA-ELTA
Filipinuose pirmą kartą per trejus metus išsiveržė vienas aktyviausių ugnikalnių.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-07 09:44, atnaujinta 2018-03-07 03:45

Gelbėtojai su sraigtasparniais buvo pasiųsti į Majono ugnikalnį Filipinų Luzono saloje išgabenti žuvusiuosius. Mažiausiai septyni žmonės iš 20 alpinistų grupės buvo sužeisti, kai netikėtai ugnikalnis pradėjo spjaudytis didžiulėmis uolienomis, informavo Albajaus provincijos gubernatorius Joey Salceda.

Alpinistus pražudė iš ugnikalnio išsiveržusios didžiulės uolienos, iš stovyklos netoli kraterio televizijai ABS-CBN sakė gidas Kenneth Jesalva. Tarp žuvusiųjų yra vokietis, austras ir filipinietis.

Per incidentą sužeisti užsieniečiai ir Filipinų gidai. Kai kurių būklė kritinė.

K. Jesalva teigė buvęs grupėje, kuri praleido naktį kalno viršūnėje, kai anksti ryte pabudęs ugnikalnis pradėjo spjaudytis kambario dydžio uolienomis. Jis nuskubėjo iškviesti pagalbos.

Filipinų vulkanologijos ir seismologijos instituto vadovo Renato Solidum teigimu, antradienį įvykęs ugnikalnio išsiveržimas buvo įprastas reiškinys neramiam Majono ugnikalniui, esančiam apie 340 kilometrų į pietryčius nuo Manilos. Per pastaruosius 400 metų ugnikalnis išsiveržė maždaug 40 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.