JAV surastos gyvos prieš daug metų pagrobtos trys moterys (atnaujinta)

JAV Ohajo valstijoje rastos prieš dešimtmetį dingusios trys moterys. Jos šiuo metu paguldytos į ligoninę, remdamasi pareigūnais skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:03 AM

Amanda Berry dingo 2003 metais 16 metų amžiaus, o Gina DeJesus prapuolė praėjus metams, kai jai buvo 14 metų.

Šios dvi moterys ir 32-ejų Michele Knight, dingusi 2002-aisiais, buvo rastos name Klivlando mieste, informavo policija.

Sulaikyti trys vyrai, susiję su šia byla. Pareigūnai iš įvykio vietos sakė žurnalistams, kad trys vyrai yra broliai. Vienas jų gyveno name, kuriame buvo rastos moterys.

Tuo tarpu gydytojas patvirtino, kad rastos moterys paguldytos į ligoninę. Jų sveikatos būklė kurį laiką bus stebima.

Dr. Geraldas Maloney per spaudos konferenciją teigė, kad moterys sugebėjo kalbėti su ligoninės personalu, tačiau atsisakė pasakyti daugiau detalių.

Pasak BBC korespondentės, buvo manoma, kad mergaitės yra mirusios. Vienos iš aukų motina sakė maniusi, kad jos dukra buvo parduota į vergiją.

Pranešama, kad mažiausiai viena moteris susilaukė kūdikio.

A. Berry teigimu, jos pagrobėjas yra Arielis Castro. Ji sakė pasprukusi, kai jis išėjo iš namų.

Vietos žiniasklaidos pranešimais, A. Castro yra vienas iš įtariamųjų policijos areštinėje.

„Aš dėkingas, kad A. Berry, G. DeJesus ir M. Knight buvo rastos gyvos, - sakė Klivlando meras Frankas Jacksonas. - Mes turime daug neatsakytų klausimų, susijusių su šia byla, tyrimas tęsiamas.“

Kankinamai ilgas košmaras baigėsi, kai prieš 10 metų pagrobta A. Berry, kuriai anuomet buvo 16-a, iškišo ranką pro paradinių durų plyšį ir ėmė šauktis pagalbos.

„Išgirdau klyksmą ... Ir pamačiau tą mergaitę, beprotiškai bandančią ištrūkti iš to namo, - televizijai ABC pasakojo Charlesas Ramsey. - Užlipau ant priebučio, o ji pasakė: „Padėk man ištrūkti. Aš čia esu ilgą laiką“.

Ch. Ramsey - paprastas praeivis, kuris dabar vadinamas didvyriu, - pasakojo, kad bandė išvaduoti ją, bet negalėjo atidaryti durų, tad išspyrė jų apačią ir belaisvė išropojo „verkdama kaip maža mergaitė“.

A. Berry nuėjo į kaimyno namus ir paskambinusi policijai maldavo atvažiuoti kaip galima greičiau, „kol jis negrįžo“.

„Aš esu Amanda Berry. Aš buvau pagrobta. Buvau dingusi 10 metų. (Dabar) esu laisva. Dabar esu čia“, - karštligiškai kalba A. Berry įraše, kuris buvo padarytas tarnyboje 911. Kai policija atvyko, ji pasakė, kad nelaisvėje laikomos dar dvi moterys.

Gatvėje, kur nelaimėlės buvo rastos, susirinkusi minia sveikinimo šūksniais sutiko atvažiavusius policijos automobilius.

Ši byla buvo atnaujinta praėjusiais metais, kai vienas kalinys įspėjo pareigūnus, kad A. Berry gali būti palaidota Klivlande. Jam buvo skirta ketverių su puse metų kalinimo bausmė už klaidingos informacijos suteikimą.

Šis dramatiškas išgelbėjimas, įvykęs vos keli kilometrai nuo tos vietos, kur moterys dingo, pagaliau užbaigė ilgas ir skausmingas dingusiųjų šeimų vykdytas paieškas ir į paprastai ramią gyvenamųjų namų gatvę Klivlande pritraukė šimtus žmonių, kurie sveikino tokią baigtį.

Kokią traumą per visus tuos metus galėjo patirti belaisvės, kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.