Pagrobtoms moterims išsivaduoti padėjęs vyras neįtarė, kas dedasi kaimyno name

Gyvos rastos prieš dešimt metų dingusios trys merginos buvo laikomos surištos namo rūsyje Klivlando mieste Ohajo valstijoje. Amanda Berry ir Gina DeJesus buvo rastos gyvos name vakarinėje miesto pusėje, o kartu su jomis – trečioji moteris. Nustatyta, kad ji - Michelle Knight, rašo „Daily Mail“.

Kaimynas Charlesas Ramsey išgirdo Amandos šauksmą, valgydamas McDonalds sumuštinį.<br>AP
Kaimynas Charlesas Ramsey išgirdo Amandos šauksmą, valgydamas McDonalds sumuštinį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:56 AM

Policija suėmė 52 metų vyrą, vardu Arielis Castro, ir du jo brolius – 50 ir 54 metų. Jų vardai neskelbiami.

Kai kaimyno padedama A. Berry išėjo iš namo, ji laikė mažą vaiką. Buvo kalbama, kad name yra ir daugiau vaikų. A. Berry giminaičiai patvirtino, kad vienas iš name buvusių vaikų yra jos duktė, kurią ji pagimdė įkalinta prieš savo valią.

„Padėkite man, aš esu Amanda Berry... Aš buvau pagrobta ir dingusi dešimt metų, aš esu čia. Aš dabar laisva“, - kalba A. Berry policijos paviešintame pokalbio telefonu įraše. Moteris pasakė, kad jos pagrobėjas – 52 metų ispaniškos kilmės vyras Arielis Castro.

A. Castro tame name gyveno nuo 1992 m., 1993 m. buvo suimtas už buitinį smurtą.

Šaltinių žiniomis, nelaisvėje moteris buvo laikoma surišta. Vienoje patalpoje policija rado nuo lubų kabančias grandines.

A. Berry pradingo 2003 m. balandžio 21 d., likus dienai iki savo septynioliktojo gimtadienio. O po metų, 2004 m. balandžio 2 d., pradingo tuomet keturiolikos metų G. DeJesus.

Pirmadienio vakarą G. DeJesus pusseserė Sylvia Colon CNN sakė, kad dingusios merginos motina Nancy Ruiz patvirtino giminaičiams, jog Gina gyva ir yra ligoninėje.

„Kokia nuostabi Motinos dienos dovana“, - sakė S. Colon.

A. Berry pradingo netrukus po to, kai paskambino seseriai pasakyti, kad važiuoja iš namų į darbą Burger Kinge. G. DeJesus pradingo pakeliui į namus, eidama iš mokyklos.

Michelle Knight pradingo 2000 m., būdama 20 metų.

Kaimynas išgirdo šauksmą

Jos buvo rastos, kai kaimynas pamatė moterį, vėliau identifikuotą kaip Amanda, šaukiančią iš namo vakariniame Klivlande.

„Išgirdau šaukiant, kai valgiau savo McDonalds. Išėjau į lauką ir pamačiau tą merginą, einančią iš proto ir bandančią išeiti iš namo. Priėjau prie verandos, ir ji pasakė: „Padėk man išeiti! Aš prabuvau čia daug laiko“. Pagalvojau, kad tai buitinio smurto atvejis“, - pasakojo kaimynas Charlesas Ramsey.

Pasak kaimyno, ji išėjo į lauką su maža mergaite ir pasakė: „Paskambink 911, aš esu Amanda Berry“. Kaimynas ne iš karto susigaudė, ką daryti, bet galiausiai surinko pagalbos telefono numerį. Amanda policijai pasakė, kad name yra ir daugiau merginų.

Moterys buvo nuvežtos į „MetroHealth“ medicinos centrą. Pranešama, kad jos kenčia nuo stiprios dehidratacijos ir yra išsibadavusios, tačiau gyvos.

Ch. Ramsey prisipažino buvęs šokiruotas sužinojęs, kad vyras, kuriam priklauso namas, galėjo būti pagrobėjas – jis visiškai nesislapstė nuo aplinkinių.

„Gyvenu čia metus. Su tuo vaikinu kepėme šašlykus, valgėme šonkauliukus ir klausėmės salsa muzikos. Neįtariau, kad namuose buvo ta mergina ar dar kas nors“, - sakė Ch. Ramsey.

Pasak kaimyno, įtariamasis pagrobėjas niekuo neišsiskyrė iš aplinkinių, elgėsi įprastai.

Pranešama, kad A. Castro dirbo Klivlando miesto mokyklinio autobuso vairuotoju, bet nėra aišku, ar juo dirbo jau tada, kai moterys buvo pagrobtos.

Ilgam prikaustė dėmesį

Moterų išvadavimu džiaugėsi minios Klivlando gyventojų, susirinkusios prie policijos nuovados ir prie ligoninės.

Amandos ir Ginos dingimas buvo prikaustęs viso miesto dėmesį visą pastarąjį dešimtmetį. Artimieji nuolat palaikė istorijos gyvybę vietos spaudoje.

Amandos motina mirė 2006 m. kovą. Dingus dukteriai, labai pablogėjo jos sveikata. Vietos naujienose pranešama, kad jai „plyšo širdis“.

O motinos mirties visuomenės dėmesį Amandos istorijai palaikė jos sesuo. Ji glaudžiai bendradarbiavo su G. DeJesus šeima.

G. DeJesus motina Nancy Ruiz anksčiau buvo pakėlusi aliarmą, kad jos duktė tapo prekybos žmonėmis auka.

„Visada sakiau nuo pat pradžių: ji buvo parduota brangiausiai pasiūliusiam“, - sakė ji 2012 m. balandį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.