Vokiečiai neatsigina paukščių gripo

Vokietijoje, Žemosios Saksonijos regione, nustatytas dar vienas žemo patogeniškumo H7N7 paukščių gripo protrūkis. Šis atvejis patvirtintas paukštyne, kuriame buvo laikoma 34,5 tūkstančio vištų dedeklių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:16 AM

Kaip pranešė Vokietijos veterinarijos specialistai, nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos, imtasi visų biosaugos priemonių, užkrėstame paukštyne vištos dedeklės pradėtos nedelsiant naikinti. Atliekami epizootiniai ir epidemiologiniai tyrimai. Kaip virusas pateko į paukštyną dar nenustatyta. Iš šio regiono uždrausta gabenti vištas dedekles į kitas ES valstybes ar trečiąsias šalis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Pumputis pabrėžė, kad į Lietuvą iš užkrėsto Vokietijos regiono vištos, kiaušiniai ar kita produkcija nebuvo vežama.

Antradienį Europos Komisijos Maisto grandinės ir gyvūnų sveikatos nuolatiniame komitete (SCOFCAH) svarsto paukščių gripo epidemiologinę situaciją Vokietijoje ir kitose ES valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.