Per gaisrą fabriko griuvėsiuose Bangladeše žuvo aštuoni žmonės

Per gaisrą, kilusį fabriko griuvėsiuose Bangladeše, žuvo aštuoni žmonės. Tai ketvirtadienį pranešė nelaimės vietoje dirbančių gelbėtojų atstovai.

Griūtis nusinešė šimtus gyvybių, o griuvėsiai vis dar kelia pavojų.<br>AP
Griūtis nusinešė šimtus gyvybių, o griuvėsiai vis dar kelia pavojų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-09 09:06, atnaujinta 2018-03-07 01:04

Gautomis žiniomis, gaisras prasidėjo dar trečiadienį, bet žuvusiųjų lavonus pavyko rasti tik ketvirtadienio rytą.

Balandžio 28 d. fabriko griuvėsiuose irgi buvo kilęs gaisras. Tada ugnis įsiplieskė, kai gelbėtojai mėgino pasiekti išgyvenusius žmones ir specialiais įrankiais pjaustė plieninę armatūrą.

Aštuonių aukštų pastatas, kuriame buvo įsikūrę fabrikai, parduotuvės, banko skyrius, Savaro mieste sugriuvo balandžio 24 d.

Didžiausios kada nors Bangladeše įvykusios pramonės katastrofos aukų skaičius ketvirtadienį perkopė 900, kai gelbėtojai ištraukė daug žuvusiųjų palaikų iš po devynaukščio drabužių siuvyklų komplekso griuvėsių netoli Dakos po praeitą mėnesį įvykusios tragedijos.

„Žuvusiųjų skaičius dabar yra 912“, - armijos įkurtos griuvėsių valymo ir aukų paieškų operacijos vadavietės atstovas leitenantas Sadiqas Walidas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad praeitą naktį buvo ištraukta daugiau nei 100 kūnų.

Šio pastato savininkas Mohammedas Sohelis Rana buvo suimtas balandžio 28 d., kai mėgino kirsti sieną su Indija. Jeigu jis bus pripažintas kaltu dėl netyčinio masinio nužudymo, jam ir dar keliems su incidentu susijusiems asmenims grės mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?