Pagrobimu JAV kaltinamas A. Castro yra mažosios mergaitės tėvas

Pareigūnai patvirtino, kad

Stebima, kad nelaisvėje esantis A. Castro nenusižudytų.<br>AP
Stebima, kad nelaisvėje esantis A. Castro nenusižudytų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 10, 2013, 10:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:39 PM

52-ejų vyras kaltinamas dabar 27-erių Amandos Berry, 32-ejų Michele Knight ir 23-ejų Ginos DeJesus pagrobimu ir prievartavimu. DNR testas nustatė, kad jis yra A. Berry šešiametės dukters tėvas.

Ketvirtadienį A. Castro pirmą kartą pasirodė teisme Klivlande, tačiau parodymų nedavė.

A. Castro pateikti keturi kaltinamojo akto punktai dėl pagrobimo, susijusio su iš pradžių trimis aukomis, vėliau ir su A. Berry dukra, kuri gimė nelaisvėje. Buvęs mokyklos autobuso vairuotojas taip pat kaltinamas visų trijų moterų prievartavimu.

Prokurorai pranešė sieksiantys, kad jam būtų pateikti kaltinimai dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, už kuriuos baudžiama mirtimi. Prokuroras Timas McGinty teigė, kad kaltinimai dėl nužudymo paremti vienos iš A. Castro name kalintų moterų parodymais, kuriais remiantis, ji buvo pastojusi nuo jo, tada įtariamasis fiziškai ją išnaudojo, mušė ir marino badu, kad moteris persileistų.

Stebima, kad nelaisvėje esantis A. Castro nenusižudytų. „CBS News“ pranešė, kad jis ilgame ranka rašytame laiške, kurį pareigūnai rado jo name, prisipažino padaręs nusikaltimus. Spėjama, kad laišką jis galėjo parašyti ketindamas nusižudyti. 2004 metais datuotame laiške jis rašė, kad vaikystėje buvo dėdės seksualiai išnaudojamas ir kad tėvai su juo blogai elgėsi. A. Kastras taip pat prašė visą jo turtą po mirties atiduoti jo aukoms.

Du A. Castro broliai buvo taip pat sulaikyti dėl merginų pagrobimo, bet pareigūnai nerado jokių įkalčių, siejančių juos su šiuo nusikaltimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.