Lėtai merdėjusiai mažylei su trigubo dydžio galva sužibo viltis (video)

Žurnale „The Sun“ paskelbtos šokiruojančios mažylės Roonos Begum nuotraukos nepaliko abejingų. Skaitytojai suaukojo tūkstančius svarų sterlingų, kad medikai galėtų padėti nuo smegenų vandenės kenčiančiai mergaitei, kurios galva dėl smegenyse susikaupusių vandenų buvo tapusi tris kartus didesnė nei įprasta. 18 mėnesių amžiaus Roonai buvo atlikta keletas galvos sumažinimo operacijų. Po gydymo mažylės, kurios gyvybė prieš tai lėtai geso, būklė nebloga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2013, 11:51 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:27 PM

Pašalinę skysčius iš Roonos kaukolės, medikai sumažino jos galvą maždaug trečdaliu - nuo 90 cm iki 73 cm. Nors mergaitės būklė išlieka kritiška, pasak medikų, į gydymą ji reagavo gerai.

Dar prieš mėnesį Roonos ateitis atrodė niūri. Jos gimtosios Indijos gydytojai sakė, kad jos galvos išsipūtimas – vienas didžiausių medicinos istorijoje. Jos tėvas Abdulas, plytų fabrike uždirbantis mažiau kaip 8 litus per dieną, negalėjo užsimokėti už gydymą, ir mergaitės laukė lėta mirtis.

Reikalai pakrypo kitaip, kai Roonos istorija pasirodė britų žurnale „The Sun“. Žmonės suaukojo daugiau kaip 30 tūkst. svarų sterlingų, ir prieš dvi savaites mažylė su tėvais, 26 m. Abdulu ir 24 m. Fatima, buvo nuskraidinta į ligoninę netoli sostinės Naujojo Delio.

Roonos laukia dar ilgi gydymo mėnesiai. Nepaisant medikų pastangų, jos smegenys gali likti pažeistos, yra galimybė, kad ji liks akla. Tačiau kol kas gydymą medikai vertina kaip sėkmingą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.