Pakistano ekspremjeras N. Sharifas turėtų suformuoti stiprią vyriausybę

PTI užsitikrino 34 vietas, o PPP - 32.

„Kreipiuosi į visas partijas ragindamas susėsti prie stalo su manimi ir spręsti šalies problemas“, - sakė N. Sharifas.<br>AP
„Kreipiuosi į visas partijas ragindamas susėsti prie stalo su manimi ir spręsti šalies problemas“, - sakė N. Sharifas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:38 PM

N. Sharifas gal ir negavo tiek vietų parlamente, kad valdytų vienas pats, bet užsitikrino pakankamą postūmį, kad išvengtų koalicijos su savo pagrindinėmis varžovėmis, buvusio garsaus kriketo žaidėjo Imrano Khano „Tehrik-i-Insaf“ (PTI) ir Pakistano liaudies partija (PPP).

Plieno magnatas atrėmė iššūkius, kuriuos metė I. Khano partija, norėjusi nutraukti dešimtmečius trunkantį N.Sharifo Pakistano musulmonų lygos (PML-N) dominavimą, ir Bhutto šeimos vadovaujama PPP. Šios dvi partijos formuodavo vyriausybes, kai kariškiai – įtakingiausia jėga šioje atominį ginklą turinčioje valstybėje – leisdavo valdyti civilinei valdžiai.

I. Khanas atkakliai kovojo ir tikriausiai išliks politine jėga, galbūt tapdamas pagrindiniu opozicijos veikėju. PPP, kuri vyriausybei vadovavo pastaruosius penkerius metus, pasirodė prastai ir gali likti trečioje vietoje.

Televizijos pranešė, jog iki sekmadienio vidurdienio paskelbti rezultatai rodo, kad N. Sharifo PML-N gavo 88 iš 272 vietų Nacionalinėje Asamblėjoje, dėl kurių vyko rinkimai.

Tendencijos rodo, kad ji turėtų gauti maždaug 130 vietų, o parėmus nepriklausomiems kandidatams bei mažosioms partijoms, tikriausiai lengvai užsitikrins 137 vietų daugumą.

PTI užsitikrino 34 vietas, o PPP - 32.

Šeštadienį įvykusius rinkimus temdė islamo fundamentalistų kampanija balsavimui sužlugdyti.

Nors smurtas prieš rinkimus ir jų dieną pareikalavo mažiausiai 40 žmonių gyvybių, rinkėjų aktyvumas buvo net 60 procentų.

Kai tik suformuos daugumą, N. Sharifo partijai bus skirta dauguma kitų 70 vietų, kurios laikomos rezervuotos moterims ir nemusulmoniškoms mažumoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.