Pagrobimo auka Michelle - kurčia viena ausimi ir sužalotu veidu

Ilgiausiai pas pagrobėją Arielį Castro išbuvusi auka 32 metų Michelle Knight po patirtų košmarų yra kurčia viena ausimi. Moteris buvo taip žiauriai mušama, jog jai prireiks veido rekonstrukcijos operacijos. Išrašius iš ligoninės, ji prisiglaudė pas nelaimės draugės Ginos DeJesus šeimą. M. Knight atsisako susitikti su savo motina Barbara Knight – ši netgi nusamdė advokatą, kad galėtų prieiti prie dukters, rašo „Daily Mail“.

Skaudžių išgyvenimų Michellei netrūko ir iki pagrobimo.<br>Youtube
Skaudžių išgyvenimų Michellei netrūko ir iki pagrobimo.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:36 PM

Rūpinsis kaip savo dukterimi

„Ji buvo žiauriai mušama, jis mušė ją taip baisiai į veidą, kad jai reikės veido rekonstrukcijos, ji nebegirdi viena ausimi“, - pasakojo M. Knight močiutė Deborah Knight.

M. Knight pasakojo, kad pagrobėjas A. Castro ją daug kartų prievartavo ir mažiausiai penkis kartus privertė persileisti, marindamas badu ir mušdamas į pilvą.

Bet išėjusios į laisvę šios moters laukia kiek kitoks likimas, nei kitų dviejų nelaimės draugių. Ji grįžta ne į mylinčių artimųjų glėbį, o pas svetimus žmones.

Pranešta, kad G. DeJesus šeima planuoja priimti M. Knight ir rūpintis kaip savo dukterimi, nes jos santykiai su šeima sudėtingi.

Pasak Felixo ir Nancy DeJesus draugės, M. Knight iš pat pradžių atsisakė susitikti su savo motina Barbara Knight, bet nėra aišku, ar jos nebuvo susitikusios po to, kai ji buvo išleista iš ligoninės.

Kaimynė Lupe Collins, padėjusi DeJesus šeimai ieškoti Ginos, kai ji dingo 2004 m., pasakojo, kad Nancy DeJesus ketvirtadienį jau telefonu pasakė, kad su vyru bando įtikinti Michellę pasilikti pas juos.

„Ji buvo Georginos sesuo tame name dešimtį metų, ir ji ir dabar liko jos sesuo, - sakė L. Collins. - Jie ruošiasi priimti ją kaip savo šeimos narę ir jai padėti. Michelle nenori grįžti pas savo tikrą šeimą, nes jie ją skriaudė dar prieš pagrobimą ir dabar tiktai nori pinigų“.

Išleista iš ligoninės M. Knight buvo nuvežta į G. DeJesus namus.

Pasak L. Collins, DeJesus šeima galės pasiūlyti M. Knight mylinčią šeimą, kurios ji niekada neturėjo, net prieš būdama pagrobta.

„Jie yra mylinti šeima, duodanti šeima. Felixas ir Nancy rūpinsis ja ir suteiks visą pagalbą, kokia tik reikalinga“, - sakė L. Collins.

Nudžiugo pamačiusi brolį

Prieš porą dienų Gina triumfuodama grįžo namo, ją pasitiko šimtai kaimynų. M. Knight sugrįžimas buvo visiškai kitoks.

Močiutė Deborah Knight ir M. Knight brolis Freddie penktadienį sakė, kad neturi supratimo, kur ji galės apsistoti, kai išeis iš ligoninės.

„Aš nežinau, kur ji važiuos“, - sakė D. Knight, turinti apšiurusį namą Klivlando vakarinėje dalyje.

O 30 m. Freddie Knightas sakė, kad matė savo seserį ligoninėje, ir kad ji nori, jog šeima vėl būtų kartu.

„Aš noriu, kad ji iš ten išeitų ir sugrįžtų namo“, - sakė F. Knightas.

Michelle brolis Freddie sakė buvęs šokiruotas, kai pamatė ją gyvą pirmą kartą po daugiau kaip dešimties metų.

„Kai pamačiau ją, ji buvo balta kaip vaiduoklis, - sakė jis. - Bet ji pasakė: „Ateik ir apkabink mane. Šimtas metų!“ Ji buvo laiminga mane matydama. Tai buvo jaudinanti akimirka. Bet ji mane pažino, nors praėjo 11 metų“.

Freddie sakė bijantis, kad jo sesuo netaptų „užmirštąja pagrobimo auka“, nes kur kas daugiau dėmesio skiriama Amandai Berry ir Ginai DeJesus.

Pats F. Knightas sako, kad buvo išvarytas iš motinos namų prieš 16 metų, būdamas vos keturiolikos. Jis taip pat nežinojo, kur dėsis jo sesuo, išėjusi iš ligoninės.

Motinos matyti nepanoro

M. Knight buvo trečioji ir paskutinioji auka, išrašyta iš ligoninės po gydymo dėl daugiau kaip dešimt metų trukusio fizinio ir psichologinio smurto.

Ligoninės atstovai penktadienį sakė, kad ji jaučiasi gerai. „Michelle Knight yra geros nuotaikos ir nori perduoti bendruomenei, kad yra be galo dėkinga už gausybę gėlių ir dovanų. Ji ypač dėkinga Klivlando Drąsos fondui. Ji visų prašo ir toliau gerbti jos privatumą šiu laikotarpiu“, - sakoma ligoninės pranešime.

M. Knight buvo pagrobta gatvėje 2002 m., bet dėl jos dingimo niekas pernelyg nesijaudino. Jos šeima pasakė policijai, kad ji pabėgo, kai Ohajo Paslaugų šeimai departamentas atėmė jos mažylį.

Michelle motina Barbara grįžo į Klivlandą iš Neiplso miesto Floridos valstijoje, į kurį persikėlė, bet M. Knight atsisakė pasimatyti su savo motina.

B. Knight nusisamdė advokatą, kad jis padėtų išsikovoti priėjimą prie dukters.

Advokatas Jay Milano sakė: „Barbara tik nori būti išgijimo proceso dalimi“.

Barbara sako, kad dingus dukrai užpildė pranešimą apie dingusius asmenis ir jos ieškojo.

„Aš tik noriu susisiekti su savo dukra ir pajusti, kad ji grįžo... Ji tikriausiai pyksta ant viso pasaulio, nes galvojo, kad jos niekas neras, bet, ačiū Dievui, kažkas rado, - sakė ji. - Nenoriu, kad ji galvotų, jog aš ją pamiršau. Jeigu kažkas tarp mūsų įvyko, jei iš viso įvyko – tikiu, tai praeis, nes aš tikrai noriu ją pasiimti į Floridą kartu su savim“.

Skausmas – ir iki pagrobimo

DeJesus šeimos kaimynė L. Collins sakė, kad M. Knight buvo pagrobta pirmoji iš visų trijų moterų ir per 11 metų nelaisvėje patyrusi daugiausiai smurto.

Jai reikia atlikti veido rekonstrukciją, kad būtų atitaisyta nuolatinių mušimų padaryta žala. Ji labiausiai traumuota tiek fiziškai, tiek emociškai. Moteriai lūžę veido kaulai.

Skaudžių išgyvenimų Michellei netrūko ir iki pagrobimo. Močiutė Deborah Knight papasakojo, kad mokydamasi mokykloje, ji tapo grupinio išprievartavimo auka. Tai nutiko likus metams iki pagrobimo.

Ją mokykloje užpuolė ir išprievartavo trys klasės draugai, Tarsi to būtų maža, po kurio laiko ji pajuto, kad laukiasi – nėštumas buvo išprievartavimo pasekmė.

Michelle pagimdė sūnų ir pavadino jį Joey. Bet vaikas netrukus po gimimo buvo paimtas į globos namus.

Giminaičiai teigia, kad Michelle žvelgia į priekį ir norėtų susigrąžinti sūnų, kuriam dabar trylika.

Gina pratinasi prie laisvės

Tuo tarpu Gina po truputį pratinasi prie gyvenimo laisvėje.

Nancy DeJesus sakė kaimynei, kad būna sunku įtikinti dukterį išeiti į lauką. Praleidusi metų metus užrakinta ir nematydama saulės šviesos, ji keistai jaučiasi net išeidama į savo namų vidinį kiemą.

L. Collins pasakojo, kad Gina ketvirtadienį buvo išėjusi trumpam į lauką, bet tuojau spruko į vidų, išsigandusi praskridusio naujienų agentūros sraigtasparnio.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.