M. Jacksono gydytojui stigo kompetencijos

2009 metų vasarą mirusio popmuzikos karaliumi vadinto Michaelo Jacksono gydytojas Conradas Murray nebuvo pakankamai kvalifikuotas, kad galėtų padėti atlikėjui paskutinėmis jo gyvenimo akimirkomis. Tai pareiškė už netyčinę žmogžudystę jau nuteisto mediko byloje liudijantis kardiologas, rašo „The New York Post“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2013, 7:58 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:24 PM

Daktaras Danielis Wohgeternteris teisėjams išvardijo visą seriją C. Murray padarytų klaidų, kai M. Jacksonas prarado sąmonę, o galiausiai užgeso padauginęs propofolio.

„C. Murray nebuvo tinkamai pasiruošęs, neturėjo pakankamai žinių ir patirties, kad galėtų padėti Michaelui. Jis taip pat neturėjo reikiamos įrangos“, - aiškino D. Wohgeternteris.

Kai C. Murray aptiko M. Jacksoną be sąmonės, dirbtinį kvėpavimą jis atliko dainininkui gulint lovoje, nors procedūrą esą reikėjo atlikti ant žemės paguldytam atlikėjui.

C. Murray jau nuteistas ir atlieka ketverių metų kalėjimo bausmę. Tačiau M. Jacksono šeima padavė į teismą koncertų organizatorių „AEG Live“ – esą bendrovė turi prisiimti atsakomybę už tai, kad pasamdė M. Jacksonui C. Murray.

Bent jau D. Wohgeternteris teigia nesuprantantis, kam M. Jacksonui reikėjo C. Murray – kardiologo.

„M. Jacksonas nesirgo širdies ligomis, nesiskundė aukštu kraujospūdžiu, pakilusiu cholesterolio kiekiu. Jam tikrai nereikėjo kardiologo“, - teigė specialistas.

Per teismo posėdį gynybos advokatai bandė sumenkinti D. Wohgeternterį kaip užsidirbantį iš liudijimų įvairiose bylose. Medikas atskleidė, kad už vieną dieną teismo posėdžių salėje jis prašo 8,5 tūkst. dolerių, o per 30 metų yra užsidirbęs daugiau nei milijoną dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.