Malaizijoje įkalinta tarnaitę badu numarinusi pora

Malaizijos teismas

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-05-16 17:50, atnaujinta 2018-03-06 15:58

Šiaurinės Penango valstijos aukštesnysis teismas pripažino, kad techninės įrangos parduotuvės savininkas 44-erių Soh Chew Tongas ir jo 42-jų žmona Chin Chui Lin įvykdė netyčinę žmogžudytę, nurodė prokuroras Tan Guat Chengas.

Bausmės vykdymas skaičiuojamas nuo poros suėmimo praėjusį metų balandį, kai felčeriai patvirtino tarnaitės Mey Sichan mirties faktą.

Ji svėrė vos 26 kilogramus, ir dar ant jos kūno buvo matyti sumušimo žymių.

Pasak policijos, moteris mirė nuo ūmaus gastrito ir opų, kurias galėjo sukelti ilgalaikis badavimas. 23 metų tarnaitė šeimoje dirbo aštuonis mėnesius.

Iš pradžių pora buvo apkaltinta tyčine savo tarnaitės žmogžudyste, už kurią Malaizijoje teisiama mirties bausme. Tačiau vėliau kaltinimas buvo pakeistas, ir sutuoktiniams grėsė maksimali 30 metų nelaisvės bausmė, nurodė Tan Guat Chengas.

Iš neturtingesnių regiono šalių, tokių kaip Indonezija ar Kambodža, atvykstančių ir šeimose įsidarbinančių darbininkų išnaudojimo atvejai Malaizijoje yra gana dažni. Be to, šalis yra labai priklausoma nuo atvykėlių, nes vietiniai tokio darbo vengia.

Todėl Kambodža daugiau nebesiunčia savo piliečių į Malaiziją dirbti pagalbiniais darbininkais namuose, o Indonezija jau keletą metų sustabdė tarnaičių siuntimą.

Malaizija vis dėlto žada pagerinti tokių darbuotojų socialinį aprūpinimą ir darbo saugumą, taip pat parūpinti vieną išeiginę per savaitę. Tačiau žmogaus teisių aktyvistai sako, kad šimtai tūkstančių moterų ir toliau yra seksualiai išnaudojamos, persidirba ir yra kitaip eksploatuojamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.