Čelsio gėlių parodoje šiemet dalyvauja ir sodo nykštukai

Sodininkavimas - ne tik suaugusiems

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:19 AM

Karališkoji sodininkystės draugija (RHS), kuri šią parodą rengia Christopherio Wreno pastatytos Čelsio karališkosios prieglaudos teritorijoje, atšaukė keraminių sodo figūrėlių su skrybėlėmis ir barzdomis draudimą, kad surinktų lėšų RHS labdaros fondui, remiančiam sodelius mokyklose.

Maždaug 100 nykštukų, kuriuos papuošė dainininkas Eltonas Johnas, aktorė Helen Mirren, „Dauntono abatijos“ scenarijaus autorius Julianas Fellowesas ir kitos įžymybės, buvo apgyvendinti prie Didžiojo paviljono parodos centre. Juos galima įsigyti aukcione „e-Bay“.

Parodos direktorės pareigas einanti Sarah Easter sakė, jog RHS norėjo, kad tie nykštukai suteiktų truputį džiaugsmo ir kad būtų atkreiptas dėmesys į tai, kaip svarbu vaikams pabūti gryname ore, pažinti gėles, daržoves ir vaisius.

„Tai teikia didžiulę naudą sveikatai, yra geras atsipalaidavimo būdas ir mankšta, (be to), nepakankamai vertinamas sodininkystės dizaino aspektas“, - sakė ji.

Sodininkavimas - ne tik suaugusiems

Britų popmuzikos dainininkė Lily Allen „Reuters“ sakė, kad sodininkavimas ypač svarbus jaunimui, kurį supa planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai.

„Manau, kad šiais laikais yra tiek daug „greitų“ dalykų, kad galbūt visai gerai jaunimui ... auginti (augalus), rūpintis jais ir stebėti, atsipalaiduoti ir sužinoti, kas yra kantrybė“, - sakė ji, vaikštinėdama tarp daugiausia žilagalvių svarbių asmenų ir sodininkystės entuziastų.

Čelsio gėlių parodoje, kuri garsėja tuo, kad išpopuliarina augalus iš viso pasaulio ir jau pamirštus favoritus, tokius, kaip rožės, šiemet turėtų apsilankyti daugiau kaip 160 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.