Paukščių gripas kirto ir Ispanijai

Paukščių gripas persekioja ne tik Vokietiją. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Ispanijoje, Segrijos regione, esančiame paukštyne, nustatytas mažo patogeniškumo H7 paukščių gripo atvejis. Tai pirmas šios pavojingos ligos atvejis Ispanijoje, užregistruotas per pastaruosius metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:36 AM

Paukščių gripas patvirtintas paukštyne, kuriame buvo laikomos 12 358 vištos. Kaip pranešė Ispanijos veterinarijos specialistai, siekiant užkirsti kelią infekcijai, visi sergantys paukščiai likviduoti, nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos, aplink protrūkio vietą esančiuose paukštynuose taikomos griežtos biosaugos priemonės. „Nors iš užkrėsto Ispanijos regiono į mūsų šalį gyvi paukščiai ar paukštiena neįvežami, šios pavojingos ligos situacija Europoje įpareigoja veterinarijos specialistus būti budrius, nes paukščių gripas plinta toliau.

Šiais metais vien Vokietijoje patvirtinti 7 šios ligos protrūkiai, dėl to sunaikinta daugiau kaip 100 tūkst. naminių paukščių.

Norėtųsi priminti paukščių augintojams, kad ligos užkratas gali plisti ne vien per tiesioginius kontaktus su laukiniais paukščiais, bet ir per pašarus ar vandenį. Nerekomenduojama naudoti vandens iš atvirų telkinių, nes juose gali slypėti paukščių gripo virusas“, – sakė VVMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Pumputis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?