Londono mero paklydimai - ne paslaptis visuomenei

Londono mero Boriso Johnsono silpnybė moterims – ne privatus reikalas. Teismas nutarė, kad rinkėjai turi teisę sužinoti apie politiko nesantuokinius vaikus ir spręsti apie jo tinkamumą eiti pareigas, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Daily Mail” ir „Telegraph” informacija.

B. Johnsonas jau anksčiau buvo du kartus pagautas apgaudinėjantis keturių savo vaikų motiną. Pirmoji jo santuoka irgi iširo dėl neištikimybės.<br>AP
B. Johnsonas jau anksčiau buvo du kartus pagautas apgaudinėjantis keturių savo vaikų motiną. Pirmoji jo santuoka irgi iširo dėl neištikimybės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2013, 8:28 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:52 AM

Tokį sprendimą išgirdo ne pats B. Johnsonas, o buvusi jo meilužė 39 metų Helen Macintyre.

Prieš Londono olimpines žaidynes ji merui veltui patarinėjo meno klausimais, o 2009-ųjų lapkritį pagimdė mergaitę.

Vien šiaudų spalvos plaukų kupeta ant Stephanie galvos leido spėti, kad 48 metų B. Johnsonas galėjo būti prisidėjęs prie jos atsiradimo.

Tad jau po pusmečio, 2010-ųjų vasarą, britų žiniasklaida griebėsi šios temos.

Žmona išmetė iš namų

Tokius svarstymus paskelbęs britų leidinys „Daily Mail” sulaukė H. Macintyre atsako. Moteris jam iškėlė ieškinį, tvirtindama, kad buvo pažeistas jos dukters privatumas.

Ji reikalavo, kad mergaitės tėvo pavardė nebūtų viešinama.

Norėdama išlaikyti paslaptį, menininkė netgi paliko tuščią grafą Stephanie gimimo liudijime, kur turi būti nurodoma vaiko tėvo pavardė.

Nepaisant to, pasirodžius svarstymams apie galimą Stephanie tėvą, antroji politiko žmona Marina išmetė B. Johnsoną iš namų.

Miesto vadovas jau anksčiau buvo du kartus pagautas apgaudinėjantis keturių savo vaikų motiną.

Pirmoji jo santuoka irgi iširo dėl neištikimybės.

O H. Macintyre vos pagimdžiusi išsikraustė iš prabangių namų Londone, kur gyveno su nekilnojamojo turto konsultantu Pierre’u Rolinu. Bet nei H. Macintyre, nei B. Johnsonas nepatvirtino, kad Stephanie – jų romano vaisius.

Po teismo – išlaidos

Pernai liepos mėnesį Aukščiausiasis teismas išteisino „Daily Mail” už publikacijas apie galimai slaptą Londono mero meilės vaisių.

Teisėja Nicola Davies tuomet teigė, kad politiko „neatsargumas” užmezgant nesantuokinius romanus lėmė dviejų vaikų gimimą, ir iškėlė abejonių, ar jis tinkamas viešosioms pareigoms. Esą gimdydama žinomo asmens vaiką H. Macintyre jo privatumą pavertė sąlyginiu.

Teismas tuomet skyrė „Daily Mail” leidėjui „Associated Newspapers” 15 tūkst. svarų sterlingų baudą už išspausdintas Stephanie nuotraukas. Tačiau tuo pat metu nurodė mergaitės atstovams sumokėti 80 proc. laikraščio teisinių išlaidų, kurios siekė 200 tūkst. svarų sterlingų.

Šį sprendimą H. Macintyre apskundė Apeliaciniam teismui.

Ji siekė prisiteisti žalą už publikuotas romano su B. Johnsonu smulkmenas, kas lėmė informacijos apie vaiką paviešinimą, ir uždrausti „Daily Mail” perspausdinti šią informaciją.

Dėmesys – neišvengiamas

„Šios istorijos esmė, kad tėvas turėjo nesantuokinį romaną su motina, buvo apgauti du žmonės: jo žmona ir motinos partneris. O po devynių mėnesių gimęs vaikas yra galimai tėvo vaikas. Todėl tai yra visuomenės interesas – elektoratas turėjo teisę apie tai žinoti, kai svarstė, ar jis tinkamas aukštam viešam postui”, – užvakar sakė Apeliacinio teismo teisėjas, atmesdamas H. Macintyre pretenziją.

Teismas priminė, kad H. Macintyre elgėsi prieštaringai, nors tvirtino, jog nori išsaugoti paslaptį.

Per vieną vakarėlį moteris nepažįstamam vieno žurnalo vadovui prisipažino, kad Stephanie – B. Johnsono vaikas. O jos interviu žurnalui „Tatler” buvo gausu užuominų apie romaną su meru ir galimą jo tėvystę.

Teismas suabejojo, kad visuomenė pamirštų šį atvejį, net jei būtų uždrausta apie tai rašyti.

„Motina per kryžminę apklausą sutiko, jog kiekviena moteris, užmezgusi romaną su tėvu, „žaidė su ugnimi”, ir kad toks meilės ryšys yra pasmerktas sulaukti labai didelio žiniasklaidos dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.