Rusijoje ant gyvenamojo namo nuvirtęs kranas nugriovė balkonus

Sekmadienį vakare Rusijos Kirovo mieste ant devynių aukštų namo, kuriame gyvena 250 žmonių, užvirto bokštinis kranas. Virsdamas kranas numušė vienos laiptinės balkonus nuo pirmojo iki devintojo aukšto. Apgadinti ir septyni prie namo stovėję automobiliai. Laimei, žuvusių ir per incidentą nukentėjusių žmonių nėra, praneša newsru.com. Kaip kranas virto, buvo nufilmuota, vaizdo įrašai paskelbti internete.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:43 AM

Incidentas įvyko Lenino gatvėje 17 val. 50 min. vietos laiku. Krano nuvirtimo priežastis kol kas nenustatyta. Preliminariais duomenimis, kranas galėjo apvirsti dėl to, kad buvo blogai pritvirtintas.

Pasak liudininkų, greitoji pagalba ir specialiosios tarnybos į įvykio vietą atvyko jau po penkių minučių. Daug tonų sveriantis kranas po juo pakliuvusius automobilius pavertė „beforme metalo krūva“.

Vienas interneto vartotojas, nufilmavęs incidento pasekmes, rašė, kad visa tai įvyko dėl uraganinio vėjo gūsių. Nepaisant vėjo, statybos aikštelėje vyko darbai. „Per vėjo gūsį mano akyse kranas bėgiais nuvažiavo apie 100 metrų į namo pusę ir, atsimušęs į apsaugą, nuvirto ant šalia stovinčio devyniaaukščio gyvenamojo namo“, - pasakoja jis.

Kiti greta dirbantys kranai, pasak liudininko, darbus tęsė.

Kiti liudininkai taip pat įsitikinę, kad kraną nuvertė stiprus vėjas. „Buvome virtuvėje ir išgirdome garsų gergždesį. Po to pro langą pamatėme, kad gretimoje statybvietėje kranas pakrypo ir pradėjo kristi tiesiai į mus, į balkoną“, - pasakoja nukentėjusio namo penktojo aukšto gyventoja. Pasak moters, gyventojai išbėgo slėptis į koridorių. „Pradžioje strėlė nukrito ant devintojo aukšto balkono, tada po dviejų ar trijų minučių nugriovė mūsų balkoną, o toliau visus namo balkonus iki pirmojo aukšto“, - pasakojo gyventoja.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.