Vidurio Europą skandina potvyniai

Vidurio Europos valdžia praneša apie galimą pavojų ir stiprina apsaugą nuo potvynių. Sekmadienį dėl nuolatinio stipraus lietaus upių lygis pakilo iki itin pavojingos ribos ir gali netrukus prasiveržti pro krantus.

Vidurio Europoje ištvinusios upės sukėlė potvynį.<br>"Reuters"
Vidurio Europoje ištvinusios upės sukėlė potvynį.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2013, 7:36 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:01 AM

Nuo antradienio Vokietijoje, Šveicarijoje ir Čekijoje keli žmonės mirė arba dingo be žinios, praneša gelbėjimo tarnybos. Čekijos pareigūnai informuoja, kad upės Vltavos vandens lygis gali pasiekti kritinį lygį jau šį sekmadienį. Prahos meras praneša apie svarstymus uždaryti Prahos aplinkkelius ir ragino keliautojus nevykti į sostinę.

Netoli Trebenico miesto moteris buvo rasta negyva, kai vasarnamis sugriuvo dėl lietaus, kuris išplovė pamatus, pranešė Čekijos televizija.

Čekijos ministras pirmininkas Petris Necas informavo, kad šalyje dislokuota per 200 kareivių, padėsiančių kovoti su potvynio padariniais.

Vokietijoje mažiausiai keturi žmonės mirė arba dingo be žinios. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pažadėjo vyriausybės pagalbą regionams, nukentėjusiems nuo potvynio, ir pažadėjo, kad reikalui esant bus dislokuota armija.

Vokietijos naujienų agentūra DPA pranešė, kad Raino upėje nutraukiama laivyba. Dėl potvynio tikimybės evakuacijos darbai prasideda Austrijoje ir Šveicarijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.