Kinai siūlosi permiegoti su mokyklos direktoriumi pedofilu

Kinijos socialiniuose tinkluose – originali akcija. Daugybė įvairių žmonių siūlo mokyklos direktoriui su jais permiegoti. Tai – visuomenės reakcija į seksualinio išnaudojimo bylas, tarp kurių – mokyklos direktoriui, praleidusiam naktį viešbučio kambaryje su keturiomis nepilnametėmis. Menininkai, visuomenės veikėjai, studentai ir policijos pareigūnai, kai kurie nuogi, kai kurie grėsmingomis išraiškomis, fotografuojasi su žinute: „Direktoriaus, išsinuomok kambarį su manim. Palik moksleives ramybėje“, praneša AP.

Pekine gyvenantis poetas Wang Zangas nusifotografavo nuogas su ant nugaros užrašytu pasiūlymu, ir paskelbė nuotraukas internete.<br>AP
Pekine gyvenantis poetas Wang Zangas nusifotografavo nuogas su ant nugaros užrašytu pasiūlymu, ir paskelbė nuotraukas internete.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:04 PM

Internetinė kampanija išsiliejo į viešą pyktį dėl vaikų seksualinio išnaudojimo. Kinijoje tai gana opi problema – iš dalies dėl lytinio švietimo trūkumo, iš dalies dėl to, kad Kinijos visuomenė po kelis dešimtmečius trukusių sparčių ekonominių ir socialinių pokyčių pagaliau išsivadavo iš tradicinių suvaržymų.

Požiūris į seksą tapo laisvesnis. Ypač tai pasakytina apie aukštus pareigūnus, kurie dažnai užfiksuojami su labai jauno amžiaus meilužėmis ir prostitutėmis. Vaikai lengvai pasiduoda išnaudojimui, nes nėra tinkamai paruošiami, ir gali būti lengvai prigąsdinami mokytojų ir kitų valdžios pareigūnų.

„Mokykla ir tėvai nesugeba įskiepyti mūsų vaikams minties, kad jie turi savo teises, ir sugebėjimą apsiginti, - sako Pekine įsikūrusio XXI amžiaus švietimo tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas Xiong Bingqi. - Jeigu vaikai žinos savo teises, žinos, kad gali iškviesti policiją, jeigu yra seksualiai išnaudojami, ir išnaudotojai bus nubausti, tada bus tikrai lengviau sulaikyti nusikaltėlius.“

Iškilę į viešumą vaikų lytinio išnaudojimo atvejai – tik ledkalnio viršūnė, bet, Xiong Bingqi manymu, tai raginimas atsibusti kinų šeimoms ir mokykloms. Daug atvejų neiškyla į viešumą, nes vaikai nesupranta, jog buvo išnaudojami, arba, jeigu supranta – nepasisako tėvams. O kartais mokyklos tiesiog pasistengia viską užglaistyti be policijos įsikišimo.

Viešos diskusijos šia tema Kinijoje prasidėjo gegužės pradžioje, kai Hainano provincijoje pradinės mokyklos vadovas Chen Zaipengas buvo sučiuptas viešbučio kambaryje leidžiantis naktį su keturiomis moksleivėmis, kurios visos buvo jaunesnės nei 14 metų. Direktorius atleistas iš darbo, jam pateikti kaltinimai išprievartavimu.

Visuomenė sureagavo audringai. Per pastarąsias tris savaites į viešumą iškilo dar mažiausiai septynios bylos įvairiose Kinijos vietose, kur mokytojai ar mokyklos darbuotojai lytiškai išnaudojo mergaites. Kai kurioms aukoms buvo tik 8 metai.

Dalis reakcijų buvo ypač originalios. Viskas prasidėjo nuo to, kai gegužės pabaigoje feministė ir sekso darbuotojų teisių gynėja Ye Haiyan nuvyko į Chen Zaipengo vadovaujamą pradinę mokyklą pareikšti paramos jo aukoms. Ji laikė didelį popieriaus lapą, kuriame siūlėsi „išsinuomoti kambarį“ su Chen ir ragino palikti moksleives ramybėje. Moteris ant lapo užrašė ir kontaktinį telefoną, kuris iš tiesų buvo Kinijos karštoji pagalbos linija moterims ir vaikams.

Tokia akcija sulaukė sekėjų. Pekine gyvenantis poetas Wang Zangas nusifotografavo nuogas su ant nugaros užrašytu tokiu pat pasiūlymu, ir paskelbė nuotraukas internete. Vienoje iš nuotraukų poetas vienoje rankoje laiko vaikišką žaislą, kitoje – likerio butelį.

Atsirado ir daugiau žmonių, šitaip išreiškiančių protestą prieš vaikų seksualinį išnaudojimą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.