Teismas leido A. Politkovskajos nužudymo byloje dalyvauti prisiekusiesiems

Maskvos teismas antradienį patenkino penkių vyrų, kaltinamų žurnalistės ir aršios Kremliaus kritikės Anos Politkovskajos nužudymu 2006 metais, prašymą, kad sprendimą jų byloje priimtų prisiekusieji, praneša „Reuters“.

Rustamas Machmudovas įtariamas nušovęs žurnalistę.<br>"Reuters"
Rustamas Machmudovas įtariamas nušovęs žurnalistę.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:04 PM

Trys iš kaltinamųjų 2009 metais buvo išteisinti dėl įkalčių stokos, tačiau Rusijos aukščiausiasis teismas nuosprendį atšaukė.

Tarp įtariamųjų - keturi tos pačios čečėnų šeimos nariai - verslininkas Lomas Ali Gaitukajevas ir trys jo sūnėnai.

A. Politkovskaja buvo nužudyta 2006 metų spalio 7-ąją savo namo laiptinėje Maskvoje. Ji rašė apie rimtus žmogaus teisių pažeidinėjimus Čečėnijoje.

Pirmadienį preliminarus bylos nagrinėjimas vyko už uždarų durų, jo metu buvo sprendžiami procedūriniai klausimai. Kaltinamieji prašė, kad sprendimą priimtų prisiekusieji, nes, anot jų, teisėjas gali būti prieš juos nusiteikęs šališkai. Antradienį teismas šį prašymą patenkino. Birželio 20 dieną bus pradėti rinkti 12 pagrindinių prisiekusiųjų ir keli atsarginiai.

L. A. Gaitukajevas kaltinamas nužudymo organizavimu, o jo sūnėnas Rustamas Machmudovas įtariamas nušovęs žurnalistę. R. Machmudovo broliai Ibrahimas ir Džibrailas bei buvęs policininkas Sergejus Chadžikurbanovas kaltinami bendrininkavimu.

2012-aisiais 11 metų laisvės atėmimo bausmė skirta buvusiam policininkui, parūpinusiam ginklą, iš kurio buvo nušauta laikraščio „Novaja Gazeta“ žurnalistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.