Turkijos viceministras pirmininkas atsiprašė sužeistų protestuotojų

Turkijos viceministras pirmininkas Buelentas Arincas sakė, kad pirmieji protestai dėl statybų Stambulo parke buvo teisėti ir atsiprašė sužeistų protestuotojų, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:17 PM

Per spaudos konferenciją B. Arincas taip pat pasisiūlė susitikti su protestų prieš statybas Gezio parke organizatoriais.

Nuo protesto Stambulo parke pradžios įvykiai peraugo į penkias dienas įvairiuose miestuose besitęsiančius neramumus. Viena profesinių sąjungų konfederacija pradėjo dviejų dienų streiką taip paremdama protestuotojus.

B. Arincas pridūrė nemanantis, kad reikia atsiprašyti tų, kurie gatvėse naikina visuomenės turtą ir trukdo žmonių laisvei.

Gezio parko protestai peraugo į antivyriausybinius protestus.

Pasak Turkijos medikų asociacijos, per demonstracijas sekmadienį ir pirmadienį sužeista mažiausiai 3 tūkst. 195 žmonės, 26 būklė kritinė. Daugiausia nukentėjusiųjų Stambule, kur prasidėjusios demonstracijos išplito į Ankarą, Antaliją, Izmyrą, Adaną ir kitus miestus. Patvirtinta, kad du žmonės per protestus žuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.