Savo vaiką žudyti mokęs JAV neonacis bando įrodyti, kad jis – geras tėvas

Atžalas nacių vardais pavadinęs ir vieną jų žudyti mokęs Heathas Campbellas teisme bando įrodyti esantis geras tėvas. Baltųjų rasę aukštinantis amerikietis tai nutarė daryti vilkėdamas nacių uniformą, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Mail” ir „The Daily Telegraph” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-05 08:30, atnaujinta 2018-03-05 21:42

40-metis H. Campbellas iš Naujojo Džersio ir buvusi jo sutuoktinė Deborah dėmesio sulaukė 2008-aisiais, kai viena parduotuvė nesutiko dekoruoti torto jų tuomet trimečiam sūnui Adolfui Hitleriui Campbellui. Tėvai ant torto norėjo užrašyti vaiko, kuriam dabar 7-eri, vardą.

Netrukus paaiškėjo, kad sutuoktiniai trims savo vaikams davė su naciais susijusius vardus. Adolfo Hitlerio jaunesniųjų seserų vardai – Joslyn Aryan Nation (Arijų Kilmės. – Red.) ir Honszlynn Hinler Jeannie.

Vaikų tėvai teigė nesantys rasistai – esą jie tiesiog pasinaudoję teise savo vaikus pavadinti kaip nori.

Specialistams atidžiau pažvelgus į šią šeimą, taip pat tapo aišku, kad mažamečiai joje patyrė smurtą, buvo neprižiūrimi, o vyriausią sūnų – Adolfą Hitlerį – tėvas net mokė žudyti žmones.

2009-aisiais vaikai buvo paimti valstybės globon ir vėliau įvaikinti. Jų tėvai įsitikinę, kad tai padaryta ne dėl atžalų gyvenimo sąlygų, o dėl vardų, tačiau pareigūnai tai neigė.

2011 metų lapkritį Heathui su Deborah gimė ketvirtas vaikas – Heinrichas Honsas. Socialinės tarnybos netrukus paėmė globoti ir šį vaiką.

Dabar H. Campbellas siekia gauti pastarosios atžalos lankymo teises, todėl pirmadienį ir atvyko į teismą. Čia vyras pasirodė apsirengęs kaip nacis, o ant jo kaklo buvo aiškiai matyti ištatuiruota svastika.

„Leiskite man įrodyti pasauliui, kad esu geras tėvas. Niekada nesmurtavau prieš savo vaikus, tik daviau jiems vardus ir nebemanau, kad mano poelgis buvo teisingas”, – prieš teismą žurnalistams kalbėjo H. Campbellas.

Paklaustas, ar nacių apranga padės jam kovoti dėl lankymo teisių, vyras tikino, kad šie drabužiai neturėtų pakenkti jo įvaizdžiui teisėjų akyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.