Ligoninėje gydomo N. Mandelos būklė tebėra sunki

Pietų Afrikos

N. Mandela jau seniai pasitraukęs iš politikos ir nesirodė viešumoje nuo 2010 metų, tačiau jis tebėra iškilus simbolis PAR viešajame gyvenime.<br>AP
N. Mandela jau seniai pasitraukęs iš politikos ir nesirodė viešumoje nuo 2010 metų, tačiau jis tebėra iškilus simbolis PAR viešajame gyvenime.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:11 PM

„Buvęs prezidentas Nelsonas Mandela lieka ligoninėje, o jo būklė nepasikeitė“, - sakoma trumpame prezidentūros pranešime.

Trapios sveikatos 94 metų Nobelio taikos premijos laureatas į vieną ligoninę Pretorijoje buvo paguldytas šeštadienį paryčiais.

Pranešimai apie jo sveikatos būklę skelbiami nedažnai, o naujausia lakoniška žinutė tikriausiai dar labiau pakurstys susirūpinimą dėl žmogaus, laikomo šiuolaikinės PAR tėvu, gyvybės.

„Prezidentas Jacobas Zuma vėl ragina Pietų Afriką melstis už Madibą ir jo šeimą šiuo metu“, - sakoma vyriausybės pranešime, kuriame vartojamas N. Mandelos genties vardas.

Buvęs prezidentas, kuriame ateinantį mėnesį sukaks 95 metais, buvo hospitalizuotas jau ketvirtą kartą nuo pernai gruodžio.

N. Mandela jau seniai pasitraukęs iš politikos ir nesirodė viešumoje nuo 2010 metų, tačiau jis tebėra iškilus simbolis PAR viešajame gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.