Rusijos parlamente - antidemokratiški įstatymai

Rusijos parlamentas antradienį balsavimu pritarė įstatymo projektui, kuriuo numatomos baudos ir kalėjimas už „gėjų propagandą“ ir kuriuo, kaip nuogąstauja kritikai, bus naudojamasi represijoms prieš gėjus pateisinti. Be to, Rusija įveda laisvės atėmimo bausmę už tikinčiųjų įžeidimą.

Valstybės Dūma turėtų priimti šį įstatymo projektą, kuriuo rusams, užsieniečiams ir žiniasklaidos organizacijoms draudžiama vykdyti „netradicinių lytinių santykių propagandą“ nepilnamečiams.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Valstybės Dūma turėtų priimti šį įstatymo projektą, kuriuo rusams, užsieniečiams ir žiniasklaidos organizacijoms draudžiama vykdyti „netradicinių lytinių santykių propagandą“ nepilnamečiams.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:57 PM

Tai pat Rusija antradienį priėmė įstatymo projektą, numatantį iki trejų metų laisvės atėmimo bausmę už tikinčiųjų jausmų įžeidimą po to, kai praėjusiais metais merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ pagrindinėje sostinės katedroje surengta protesto akcija prieš Vladimirą Putiną suskaldė šalies ortodoksų bendruomenę.  Pagal įstatymo projektą, už kurį paskutiniame balsavime pasisakė 308 įstatymų leidėjai ir 2 balsavo prieš, „veiksmai viešoje vietoje, aiškiai parodantys nepagarbą visuomenei ir atliekami siekiant įžeisti religinius tikinčiųjų jausmus“ bus baudžiami laisvės atėmimu iki vienerių metų ir iki 300 tūkst. rublių siekiančiomis piniginėmis baudomis. Už tuos pačius veiksmus cerkvėse ir kitose maldos vietose numatoma iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė ir iki 500 tūkst. rublių siekiančios baudos. Už šiuos nusižengimus taip pat gali būti skiriamos viešųjų arba priverstinių darbų bausmės. Šis prieštaringai vertinamas įstatymo projektas buvo pateiktas po to, kai pernai merginų grupės „Pussy Riot“ narės įsiveržė į Maskvoje esančią Kristaus Išganytojo katedrą ir surengė „pankų maldą“, ragindamos Dievo Motiną „išvyti“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris tuo metu buvo premjeras. Dviem merginų grupės narėms, Nadeždai Tolokonnikovai ir Marijai Aliochinai, už religinės neapykantos paskatintą chuliganizmą teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.